Thompson ipak u srcu Istre: Nastup u HDZ-ovom Žminju

Thompson ipak u srcu Istre: Nastup u HDZ-ovom Žminju

NAKON što je izgledalo da će Istra postati zabranjena zona za Marka Perkovića Thompsona nakon zabrane koncerata u Umagu i Puli, on će ipak već ovog mjeseca održati koncert u njezinom samom srcu, Žminju.

HDZ-ov načelnik općine Žminj Ratko Jeromela za Index je potvrdio da će Thompson nastupati u ovom mjestu u sklopu najveće istarske pučke fešte u čast Sv. Bartola. Jeromela odbija povezivanje ovog koncerta s kontriranjem IDS-u i Damiru Kajinu koji se žestoko protivi koncertu Thompsona u Istri zbog ustaškog znakovlja i skandiranja "Ubij Srbina" kakva je viđena primjerice na koncertu u Zagrebu.

"Ustaška ikonografija je stvar policije, a nama je dosta zabrana"

"Mi smo još prošle godine željeli dovesti Thompsona na našu feštu jer uvijek imamo običaj dovesti jednu veliku estradnu zvijezdu, no nikako nismo mogli doći na red. Thompson je stalno ponavljao da želi samo nastupiti u Puli i čim je ona otpala, javio sam se njegovom menadžeru Barišiću da dogovorim koncert jer smo mi prvi na redu. Barišić mi je rekao da sad samo viša sila može otkazati Thompsonov nastup u Žminju", rekao nam je Jeromela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnik Jeromela napominje da je apsolutno protiv bilo kakvog oblika ustaštva ali i da je protiv zabrana.

"45 godina smo živjeli pod raznim zabranama i toga nam je više dosta, a ako se pojavi ustaška ikonografija, to je u domeni policije koja je zadužena da rješava takve stvari. Mi samo želimo organizirati jedan korektan koncert, a u tome imamo iskustva. I stvarno to nema nikakve veze s IDS-om i Kajinom s kojima imamo zbilja korektnu suradnju", rekao je načelnik Jeromela.

D.M.
Foto: H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara