T-HT donirao 2 milijuna kuna za obnovu dječjih igrališta

U OSNOVNOJ ŠKOLI Lipik u ponedjeljak je svečano otvoreno jedno od deset dječjih igrališta koje je T-Hrvatski Telekom obnovio u 2005. godini u svojoj akciji Ostavi trag.

Zahvaljujući donaciji od dva milijuna kuna osim u Lipiku obnovljena su igrališta i u Benkovcu, Bilju, Čepinu, Karlovcu, Kninu, Osijeku, Pakracu, Perušiću i Varaždinu. Obnova školskih igrališta sastojala se od polaganja završnih slojeva asfalta na igrališta, njihovog ocrtavanja, obnove golova i koševa te nabave mrežica za golove i koševe.

Prilikom odabira dječjih igrališta prednost su imale one škole koje se nalaze na ratom stradalim područjima, a u Lipiku i Varaždinu dodatno su postavljene sprave za igranje za najmlađe: kućica, tobogan, ljuljačka-penjalica, penjalica, stol, dvije klupe te 2 koša za smeće.

"Kao jedna od najvećih i najuspješnijih kompanija na hrvatskom tržištu, T-HT je odgovoran i prema hrvatskom društvu. Želimo da naše izrazito pozitivne poslovne rezultate, osim dioničara i zaposlenika osjeti i šira društvena zajednica. Zbog toga smo odlučili uljepšati dječje dane u Lipiku i u još devet drugih gradova širom Hrvatske" -  rekla je Alemka Lisinski, direktorica Sektora za korporativne komunikacije u T-HT-u.

Kako bi potaknuli djecu da osobno pridonesu još boljim i kvalitetnijim uvjetima života te naprave nešto za ljude oko sebe i zajednicu u kojoj žive, T-HT je u suradnji s osnovnom školom u Lipiku organizirao natječaj "Traže se dobrice!". Djeca su tako imala priliku sama osmisliti i ostavljati različite "tragove", a najvrijednije T-HT je nagradio kompjutorima s Internetom i Sima paketima.

Akciju Traže se dobrice! T-HT će organizirati i u cijeloj Hrvatskoj, a trajat će od 1.12.2005. do 31.1.2006. Najdobrice mogu osvojiti kompjutor s Internetom, Simpa pakete, a jedan razred T-HT će nagradit s tri kompjutora s Internetom.

U sklopu otvaranja dječjeg igrališta u Lipiku održano je i kraće dječje sportsko natjecanja, nastup dramske skupine, a škloski zbor je nastupio zajedno s voditeljicom programa popularnom pjevačicom i TV voditeljicom Sanjom Doležal.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara