T-HT: Mudrinić podijelio dioničarima 2.5 milijardi kuna, a radnicima 200 otkaza

SKUPŠTINA dioničara T-HT-a odlučila je danas kako će podijeliti oko 2.5 milijardi kuna dobiti odnosno dividendu svojim dioničarima, dok je  predsjednik Uprave T-HT-a Ivica Mudrinić, euforično najavio kako će ta tvrtka, unatoč recesiji, i dalje investirati kao i godinu prije u kojoj je potrošeno oko 30 posto više novca za investiranje.

Uprava slavila, djelatnici prosvjedovali

"Ovo je vrijeme investiranja" rekao je Mudrinić dodajući kako se upravo investiranjem potpomaže brži gospodarski oporavak u Hrvatskoj dodajući kako su prihodi T-HT-a prošle godine iznosili 8,8 milijardi kuna. U vrijeme dok se odigravala Skupština društva oko stotinu radnika T-HT-a prosvjedovalo je ispred zgrade tražeći od uprave T-HT-a da odustane od planiranih otkaza za 200 radnika najavljenih za ovu godinu.

"Smanjite vlastite plaće za 20 posto. To je ušteda, a tako i čuvate naša radna mjesta", poručili su prosvjednici koji traže i racionalnije trošenje sredstava za promociju odnosno reklamu, a sve u cilju očuvanja radnih mjesta.

Rekorderi

"Naša tvrtka sa sa smanjenjem broja radnika za 60 posto, hrvatski je rekorder u otpuštanju radnika", poručili su danas djelatnici T-HT dodajući kako će posao izgubiti ljudima stariji od 50 godina što je nedopustivo.

M.M.
Foto: Ranko Šuvar (Cropix)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara