T-HT otpušta 556 radnika

T-HT otpušta 556 radnika

T-HT ĆE TIJEKOM siječnja otpustiti 556 radnika, a prema prijedlogu programa zbrinjavanja planira se otpustiti još 1.500 radnika do kraja 2007. godine. Hrvatski sindikat telekomunikacija smatra da je način otpuštanja radnika suprotan Zakonu o radu, te su za 12. siječnja najavili prosvjed.

Prijedlogom programa zbrinjavanja viška radnika u T-HT-u, iz studenog 2005. godine, predviđeno je zbrinjavanje 639 radnika, a nakon primjene različitih mjera zbrinjavanja u finalnom programu, poslanom Radničkom vijeću i Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, nalazi se 556 zaposlenika.

Tvrtka je interno zbrinula 25 zaposlenika, koje će osposobiti za rad na novom mjestu. Vanjski partneri tvrtke trebali bi zbrinuti dio zaposlenika koji će biti otpušteni.

Iz programa zbrinjavanja izuzeto je 58 zaposlenika, invalidnih osoba, radnika kojima je utvrđena profesionalna nesposobnost za rad, radnika čija djeca boluju od težih bolesti, vojne invalide, radnike koji se nalaze na dužem bolovanju te slučajeve u kojima su dva radnika unutar jedne obitelji proglašena viškom.

Razlozi otpuštanja radnika, kažu u T-HT-u poslovne su naravi. Tako navode kako posluju u dereguliranim uvjetima, u kojem konkurencija nije opterećena brojem zaposlenika. Planirano uvođenje nove tehnologije i poboljšanje procesa poslovanja, također predviđa manji broj zaposlenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radnicima koji odlaze iz T-HT-a ponuđene su otpremnine u iznosu četrdesetak prosječnih plaća u Hrvatskoj. One u prosjeku iznose 270.000 kuna bruto, a trošak kompanije po otpoštenom zaposleniku je u prosjeku 340.000 kuna.

Hrvatski sindikat telekomunikacija smatra da je način otpuštanja radnika suprotan Zakonu o radu. Za četvrtak, 12. siječnja najavili su prosvjed svih radnika T-HT-a zbog neprihvaćanja programa zbrinjavanja viška radnika. Prosvjed pod nazivom "Pet minuta do dvanaest za radno-socijalnu budućnost radnika T-HT Grupe" rekacija je, kako tvrde, na jednostrani prekid pregovora Uprave T-HT-a radi neprihvaćanja prijedloga predstavnika Radničkog vijeća T-HT-a.

Uprava T-HT-a svoje poteze opravdava kresanjem troškova, iako trošak radnika T-HT Grupe iznosi samo oko 17 posto prihoda, dok je dobit na razini od blizu 30 posto prihoda u iduće tri godine, tvrde u sindikatu.

Tvrtka je odbacila kritike sindikata ističući da su prilikom izrade programa uzeti su u obzir svi zakonski i zdravstveno-socijalni kriteriji, kao i kriteriji iz Kolektivnog ugovora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara