Tijela najmanje 40 žrtava ISIS-a pronađena u masovnoj grobnici u Ramadiju

Tijela najmanje 40 žrtava ISIS-a pronađena u masovnoj grobnici u Ramadiju

Foto: HINA

U MASOVNOJ grobnici u Ramadiju iračke su vlasti pronašle najmanje 40 tijela, među kojima su žene i djeca, koje su očigledno ubili militanti IS-a kad su osvojili grad u svibnju, objavili su policijski izvori.

Snimka objavljena u srijedu na Facebook stranici pokrajinske policije pokazuje tijela u različitim stanjima raspadanja izvučena iz plitke grobnice u glavnome gradu pokrajine Anbar koji je iračka vojska ponovno osvojila prošli mjesec.

O grobnici je na video snimci govorio šef policije Hadi Razij, a savjetnik iračke vlade potvrdio je autentičnost fotografija. Glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova potvrdio je izvješće.

"Vjerujemo da su to žrtve koje su se borile s DAESH-om prije pada Ramadija u svibnju 2015. Istraga o tome još traje", rekao je guverner Anbara u tvitu postavljenom uz fotografiju tijela koja leže na ulici.

IS je pregazio Ramadi prošle godine kad je iračka vojska napustila svoje položaje drugi put u manje od godinu dana, čime su spriječeni vladini napori da potisne sunitske ekstremiste.

Vojska, uz potporu zračnih napada američke koalicije, zauzela je grad u prosincu, ali civili se nisu imali kamo vratiti jer je grad razoren a po ostacima kuća i ulica ostalo je mnogo eksploziva koje su postavili ekstremisti prije povlačenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U područjima koja su vladine snage oslobodile od ekstremista IS-a pronađeno je nekoliko masovnih grobnica.

Savjetnik guvernera Muhanad Hajmur rekao je za najmanje 15 tijela žrtava, otkrivenih u središnjem okrugu Al Džamaiji, da su posrijedi policajci, prema osobnim ispravama pronađenim u grobnici

Dodao je da nisu sva tijela identificirana, ali za neka vjeruje da su tijela žena i djece policajaca.

Ramadi je najveći grad koji je iračka vojska uspjela osloboditi od militanata IS-a.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara