Tinejdžer ušao u varaždinsku policiju napraviti prijavu, završio pretučen u bolnici

Tinejdžer ušao u varaždinsku policiju napraviti prijavu, završio pretučen u bolnici

Foto: Google Street View

17-GODIŠNJI mladić iz Svibovca kod Varaždina prekjučer je otišao na varaždinsku policiju prijaviti narušavanje javnog reda i mira. Međutim, kad je njegova majka otišla po sina u varaždinsku policijsku postaju, tamo ga je, tvrdi ona, zatekla pretučenog i u lisicama. Nakon toga, policija mu je i pretresla kuću.

"Dijete nam je pretučeno na mrtvo ime, izbijen mu je i zub i ima niz drugih ozljeda, osobito po glavi", rekla je majka 17-godišnjaka za Varaždinske vijesti.

Dodaje kako joj je sin u petak navečer bio u jednom od varaždinskih kafića, ali kako nisu bili pod utjecajem alkohola.

"Pretučen na mrtvo ime"


"Netko ih je u jednom trenutku napao i baš je moj sin je otišao sve prijaviti na policiju. I sve je bilo u redu jer su vidjeli da je dijete trijezno i da nije bilo krivo, već je napadnut od huligana, što je stavljeno u zapisnik. Nakon toga, policija me tijekom noći obavijestila da dođem po njega, naglašavajući da je sve u redu. Međutim, kada sam došla, zatekla sam sina u lisicama, svog pretučenog na mrtvo ime. Krv je bacao van pa je intervenirala i Hitna pomoć", rekla je mladićeva majka. Sumnja kako joj je sin ozljede zadobio i u policijskoj postaji.

Sin joj je rekao kako je u postaju došao neozlijeđen.

Prijetio policajcu?


Razgovarali smo s glasnogovornicom varaždinske policije Marinom Kolarić.

"Ne mogu dati više informacija jer su izvidi u tijeku. Mi ćemo se najvjerojatnije danas oglasiti izvanrednim priopćenjem. Postupali smo temeljem njegove prijave za narušavanje javnog reda i mira. Dakle, prilikom postupanja policijskih službenika, maloljetnik je počeo vrijeđati službenike koji su postupali prema njemu i uzimali izjave. Počeo je i prijetiti jednom od policajaca", rekla nam je.

Upitali smo ju je li došao neozlijeđen u policijsku postaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neozlijeđen? Gledajte, kroz priopćenje ćemo vam napisati s kakvim je ozljedama on došao u policijsku postaju i navodno izašao. Oglasit ćemo se priopćenjem u kojemu ćete vidjeti sve o ozljedama. Izvidi su u tijeku i zbog toga se i išlo u pretragu jer je uputio prijetnju policijskom službeniku. Zbog toga se radila pretraga i pretraživala kuća. Što se tiče ozljeda, imamo liječničku dokumentaciju i napisat ćemo kakve su bile ozljede u startu i kakve su navodno bile na kraju", rekla nam je glasnogovornica varaždinske policije.

Iz varaždinske policije oglasili su se tjednim priopćenjem.

"Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave varaždinske zabilježena su 2 prekršaja protiv javnog reda i mira i to u Ludbregu i u Varaždinu, a radi se o događajima vezanim uz tuču, svađu i viku, naročito drsko i nepristojno ponašanje, držanje životinja bez nadzora, te davanje alkoholnih pića osobama pod utjecajem alkohola", napisali su u priopćenju.

"Nemojte biti smiješni"

Društvenim mrežama počelo je kružiti ime policajca koji je navodno pretukao 17-godišnjaka. Razgovarali smo i s njim.

"Nemam što komentirati. Ako imate što za reći, možete se obratiti PU varaždinskoj. Gledajte, nemam što izjavljivati dok ne bude sve gotovo. Istina će se saznati i zna se točno što je bilo nakon toga", rekao nam je policajac.

Izravno smo ga upitali je li pretukao tog mladića.

"Molim? Nemojte biti smiješni. Gospodine, radim 27 godina u policiji", glasio je odgovor policajca.

Upitali smo ga je li istina da mu je mladić prijetio.

"Neću sad komentirati, kad sve završi, sve će se saznati i znat će se prava istina", rekao je policajac u razgovoru za Index.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara