Tisuće Zagrepčana čekaju za odlazak na Mirogoj. Pogledajte red

Tisuće Zagrepčana čekaju za odlazak na Mirogoj. Pogledajte red
Foto: Josip Regović/ Pixsell

BLAGDAN je Svih svetih. Dan je to kad velik broj ljudi posjećuje groblja svojih najmilijih. Tisuće Zagrepčana tako jutros u koloni čeka svoj red za autobus koji s Kaptola vozi na Mirogoj.

>> Blagdan je Svih svetih. Znate li što se točno danas obilježava?

Kolona se s Kaptola proteže preko cijelog Trga bana Jelačića.

"Izvanredne autobusne linije Kaptol – Mirogoj i Kaptol – Mirogoj – Krematorij bit će uspostavljene u četvrtak, 1. studenoga, od 8 do 21 sat. Na linijama Kaptol – Mirogoj i Kaptol - Mirogoj – Krematorij, autobusi će polaziti nakon popunjenja, bez usputnog zaustavljanja na stajalištima redovnih linija, dok će se linija za Krematorij zaustavljati na stajalištu u neposrednoj blizini arkada, u zoni kružnog toka na Mirogoju.
 
Prema Kaptolu autobusi će se usputno zaustavljati i na Mirogoju, odnosno na privremeno uspostavljenom stajalištu na Remetskoj cesti, u zoni raskrižja s Mirogojskom cestom.
 
Trasa linije Kaptol – Mirogoj: Kaptol – Zvonarnička - Degenova – Grškovićeva – Bijenička – Aleja Hermanna Bollea - Mirogoj. U povratku: Mirogoj – Mirogojska – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva – Nova Ves – Kaptol.
 
Trasa linije Kaptol – Mirogoj – Krematorij: Kaptol – Zvonarnička - Degenova – Grškovićeva – Bijenička – Aleja Hermanna Bollea – Mirogoj - Mirogojska – Remetska cesta – Krematorij. U povratku: Krematorij – Remetska cesta – Mirogojska – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva – Nova Ves – Kaptol.
 
Ulazak putnika u autobuse za Mirogoj i Krematorij bit će na Kaptolu, na ulaznim stajalištima redovnih autobusnih linija. U suprotnom smjeru, ulazak putnika u autobuse za Kaptol bit će na Mirogoju ispred mrtvačnice, a kod Krematorija, kod ulaznog stajališta redovne autobusne linije Kaptol – Mirogoj – Krematorij.
Izlazak putnika na Kaptolu bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija, na Mirogoju ispred glavnog ulaza na groblje, a ispred Krematorija na izlaznom stajalištu redovne linije", objavio je ZET.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara