Tjednik "Globus" traži ispriku od Sindikata novinara hrvatske

UREDNIŠTVO tjednika "Globus" najoštrije je večeras osudilo lažno i tendenciozno objavljivanje rezultata ankete Sindikata novinara Hrvatske (SNH) o slobodi novinara u dijelu koje se odnosi na redakciju "Globusa" te je od čelnika SNH zatražilo promptnu i nedvosmislenu ispriku.

Prema tim navodnim rezultatima, 88 posto novinara i urednika "Globusa" osjeća se neslobodnima u svome radu. Takvo tumačenje Sindikata novinara Hrvatske, koji je organizirao tu anketu, potpuno je lažno predstavljanje stanja u redakciji i nedopustivo izvrtanje istine, ističe se u priopćenju za javnost Uredništva tjednika "Globus", koje navodi da je anketu ispunilo manje od deset posto redakcije "Globusa", točnije sedam od ukupno trideset stalno zaposlenih novinara, urednika, kolmunista te još dvadesetak stalnih i povremenih honoraraca. Na osnovi takvih podataka tvrditi da je 88 posto novinara i urednika neslobodno u radu krajnja je malicioznost, gruba manipulacija i nevjerojatna besmislica.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Time je Sindikat novinara Hrvatske, pokretač i organizator anketnog izjašnjavanja, nanio nemjerljivu štetu ugledu našega tjednika, ocjenjuje "Globus", dodavši da je istodobno sramotno izmanipulirana i golema većina djelatnika redakcije koja se nije mogla izjasniti putem ankete Sindikata novinara Hrvatske.

Zbog svega toga uredništvo "Globusa" traži promptnu i nedvosmislenu ispriku organizatora ankete te čelnika Sindikata novinara Hrvatske, uključujući i predsjednicu Jasminu Popović.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara