Tko je Frank Bilaver: Indexov "kadija" je narcisoid koji se fotomontirao na sliku s Bushem

"ŠTO SE to događa s Index portalom?", zapitao se Frank Bilaver na službenim internetskim stranicama Koordinacije HDZ-a za SAD, ali svoje čitatelje u Hrvatskoj i dijaspori nije dugo držao u neizvjesnosti. Odmah im je, naime, ponudio odgovor; prema tumačenju Franka Bilavera, Index je petokolonaški medij koji pokušava srušiti državu i svojim tekstovima reketari premijera Ivu Sanadera.

> HDZ SAD-a: Index.hr je petokolonaški medij koji ruši državu i reketari Sanadera

"Index će Sanadera ostaviti na miru tek kad skupo prodaju svoj portal koji nude za visoke iznose jer vjeruju da Vlada i premijer `umiru od straha` zbog njihova pisanja te će napraviti sve, pa možda uplatiti i milijunske iznose da bi se riješili `zlostavljača`", uvjeren je Bilaver, a sve zbog toga što je Index otkrio kako je HDZ svom ljubljenom premijeru u jeku gospodarske krize priuštio novi blindirani BMW vrijedan 4,2 milijuna kuna.

Izbrisao Biškupića i sebe montirao na fotografiju s Georgeom Bushem

Na stranu to što su Bilaverove tvrdnje notorna glupost, vrlo je zanimljivo da nas proziva čovjek koji o etici, moralu i odgovornosti više nema nikakvo pravo govoriti. Sjećamo se još Sanaderovog posjeta Bijeloj kući 17. listopada 2008. tijekom kojeg se hrvatski premijer, ali i ostatak njegove delegacije, fotografirao s tadašnjim američkim predsjednikom Georgeom Bushem. Bilaver u toj delegaciji nije bio, što je HDZ-ovog koordinatora za Sjevernu Ameriku očito pogodilo pa se malo zaigrao sa Photoshopom. Tako su na službenim stranicama HDZ-a Amerike uskoro osvanule fotografije Sanaderovog posjeta SAD-u, a među njima i Bilaverova slika u prisnom zagrljaju s Bushem. Kako je to moguće, pitate se? Vrlo jednostavno. Nekoliko klikova mišem Bilaveru je bio dovoljno da njegov lik na fotografiji zamjeni ministra kulture Božu Biškupića. Kao što je tada objavio Globus, Bilaver je svoju montiranu fotografiju podmetnuo među 143 prave slike s primanja Sanadera i njegovog tima kod Georgea Busha, a tom je prilikom snimljena i grupna fotografija svih sudionika. Na kojoj Bilavera, naravno, nema jer u Bijeloj kući nije uopće bio.

Dezerter?

Slučaj je tada privukao veliku pozornost hrvatske javnosti, a uskoro su se pokazale indicije da je Bilaver već u mladoj dobi dobi pokazivao naznake narcisoidnosti i znakove kompleksa poveće vrijednosti. Tako je mladi Frane (kako se Frank Bilaver nekad zvao) izbačen iz sjemeništa u Zadru nakon što je nadbiskup Prenđa navodno otkrio kako podmeće pojedinim svećenicima i o njima širi laži. Izbačen i osramoćen, Frane napušta svoju rodnu Škabrnju i odlazi u Kanadu. Bivši su ga sumještani zbog toga skloni nazvati dezerterom, s obzirom da se predstavlja kao veliki domoljub, pa je u toj maniri prije rata podvio rep i zaputio se u bijeli svijet.

"Jadni petokolonaši i mrzitelji svega što je pozitivno u Hrvatskoj i za Hrvatsku nikada neće razumjeti što znači DOMOVINA HRVATSKA , nikada neće razumjeti zajedništvo iseljene i domovinske Hrvatske", piše tako Bilaver u svom pamfletu protiv Indexa. Na što ima pravo, jer on dobro poznaje i razumije zajedništvo hrvatskih iseljenika, koji su ga po dolasku u Sjevernu Ameriku nesebično prehranjivali i skupljali sredstva kako bi mu pomogli da preživi. No, niti među složnim hrvatskim iseljenicima nije Bilaver dugo ostao popularan. Pa je tako ušao u rat s pojedinim iseljenicima, optuživao ih da su špijuni i otpadnici iz HDZ-a koji mu prijete likvidacijom, a razdor je nastao oko novca (a čega bi drugog) koji se skupljao kao potpora za Antu Gotovinu.

Drvlje i kamenje po "komunističkim izdajicama"

Nije Bilaveru strano ni okretanje kako vjetar puše, pa je tako u vrijeme SDP-ove vlasti ("komunističke", kako ju je nazivao) zbog naloga za uhićenje Janka Bobetka prozivao one koji su pristajali na suradnju s Haagom i nazivao ih kukavicama i komunističkim izdajicama. "Ako Carla del Ponte želi generala Janka Bobetka mora prije sve hrvatske branitelje zatvoriti. GENERALE SOKOLOVI ČEKAJU NAREĐENJE, to je jedini jezik koji će svi hrvatski neprijatelji razumjeti. SVE ZA HRVATSKU, HRVATSKU NI ZA ŠTO", pisao je tada Bilaver da bi kasnije, usporedno sa Sanaderovim dolaskom na vlast, ublažio retoriku i postao pristojan, proeuropski orijentiran mladić. Baš kao što HDZ-ov koordinator za Sjevernu Ameriku mora biti.

Petar Vidov
Foto: Globus

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara