Tko je uhićeni Anton Brajković?

Tko je uhićeni Anton Brajković?
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

BIVŠI predsjednik uprave Uljanika Gianni Rossanda i njegov prethodnik, dugogodišnji predsjednik uprave Anton Brajković, uhićeni su nešto prije dvanaest sati te su, skrivajući lice dokumentima, u pratnji dvojice interventnih policajaca prevezeni na ispitivanje. 

Prethodno su djelatnici riječkog PNUSKOK-a pretresli Brajkovićevu obiteljsku kuću i garažu u Rabarovoj ulici na Vidikovcu u Puli te Rossandin stan u Ulici Valsaline.

2013. iznenadio svojim odlaskom

Upravo je dugogodišnji predsjednik uprave pulskog Uljanika Brajković nakon provedene privatizacije i dokapitalizacije Uljanika i u jeku procesa preuzimanja riječkog 3. maja, u travnju 2013. godine iznenadio svojim odstupanjem s te funkcije.

Na izvanrednoj skupštini dioničara na kojoj je imenovan novi nadzorni odbor, Brajković je tada zatražio razrješenje s dužnosti. Slijedom toga novi nadzorni odbor postavio je novi tim pa je tako Brajkovića naslijedio dotadašnji financijski direktor Uljanika Gianni Rossanda, a u upravu su postavljeni još Marinko Brgić i Veljko Grbac.

Brajkoviću je inače mandat redovno završavao tek za nešto više od dvije godine, no skupštini je pojasnio "kako je vrijeme da se povuče, u 67. godini života i 42 godine provedene u Uljaniku".

"Prepuštam kormilo mlađim snagama. To su osposobljeni ljudi koji su godinama bili dio mog poslovnog tima, koji su i dosad vodili Uljanik i dobro poznaju situaciju”, izjavio je tada Brajković.

U međuvremenu se neslužbeno doznalo da su među 12 osoba obuhvaćenih akcijom i bivši članovi uprave Uljanika, predsjednik Uprave 3. maja Maksimilijan Percan, bivši direktori riječkog brodogradilišta, kao i predstavnici Uljanik Plovidbe te drugi direktori Uljanikovih društava.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara