Tko laže, Gabrijela Žalac ili vlada?

Tko laže, Gabrijela Žalac ili vlada?
Foto: FaH

"OSTAVKU nije podnijela niti se to očekuje od ministrice", u kratkom razgovoru za Index još u subotu rekao glasnogovornik je vlade Andreja Plenkovića, Marko Milić. No, ministrica Gabrijela Žalac rekla je jutros pred novinarima kako se odmah nakon nesreće čula s premijerom.

"Premijeru sam u subotu ponudila ostavku. Ponudila sam mu mandat na raspolaganje", rekla je Žalac pred novinarima.

Tko laže?

Kao i mnogo puta do sada pokazalo se kako iz vlade ne govore istinu. Ili ministrica Žalac ili sama vlada koja se u subotu požurila objaviti kako se "nesreća mogla dogoditi svakome", kao i da nema "političke odgovornosti". Vlada ili Žalac imali su dva dana, od subote do danas, da opovrgnu vijest, no to nisu učinili.

Podsjetimo kako gotovo svi, osim vlade, predsjednice, Milana Bandića te provladinih medija HRT-a i Večernjeg lista, od ministrice Žalac traže njenu ostavku. Ostali su u čudu kako do sada nije podnijela neopozivu ostavku.

Sada nam se, nakon pritiska javnosti, opet serviraju lažne vijesti da je ministrici još u subotu prvo na pameti bilo upravo to - nuđenje ostavke.

Plenković je sklon neistinama, baš kao i njegovi ministri. Nedavno je tako lagao o incidentu sa saborskim zastupnikom Nikolom Grmojom i to unatoč činjenici da postoji snimka. Lagao je i o sastancima s Ivicom Todorićem u aferi Hotmail, a lagala je i njegova vlada kada je htjela zaštititi ministra financija Zdravka Marića. Lagalo se u aferi Hotmail kada se naglašavalo da je ministrica Martina Dalić sama pisala Lex Agrokor. Među nedavnim lažima je i ona o nabavci višenamjenskih borbenih zrakoplova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara