Tko su tri HDZ-ovke uhićene uz Rimac? Jedna je radila i za Kolindu

Tko su tri HDZ-ovke uhićene uz Rimac? Jedna je radila i za Kolindu
Na fotografiji Ružica Njavro Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

U DANAŠNJOJ akciji osim Josipe Rimac uhićene su još tri prilično dobro pozicionirane HDZ-ovke. 

Uhićene su navodno zbog poslova vezanih uz gradnju vjetroelektrana kod Knina koja se planirala u doba kada je Rimac bila na čelu Knina, ali i zbog isplate poljoprivrednih i malih gospodarskih potpora.

> Ovo je slika tri HDZ-ovke. Dvije su uhićene, treća je ministrica

Horvatova pomoćnica Ana Mandac

Nakon Rimac, najviše pozicionirana HDZ-ovka koja je danas pala je Ana Mandac, sad već bivša pomoćnica HDZ-ovog ministra gospodarstva Darka Horvata. 

Ova članica HDZ-a na toj je funkciji od 2016. godine. Kao Horvatova pomoćnica primala je plaću od 13.296 kuna. 

U imovinskoj kartici je prijavila dva stana u Zagrebu - jedan od 78 četvornih metara u Vrapču i drugi od 40 četvornih metara u Novom Zagrebu. U vlasništvu ima osobni automobil Toyota Auris. Prijavila je i kredit, čiji nositelj je suprug, u iznosu od 71.753 tisuće eura, podignut 2014., i pozajmicu koja je ona podigla u PBZ-u u iznosu od 103.283 kuna 2015. godine, s kamatom od 9,20 posto. 

Načelnica Gračaca Nataša Turbić

Među uhićenima je i HDZ-ova načelnica siromašne općine Gračac Nataša Turbić. Njena plaća iznosi 11.110 kuna. 

Suvlasnica je kuće s okućnicom od 874 metara četvornih u Gračacu čija je vrijednost oko 60 tisuća kuna. Prijavila je i suprugovu Škodu Octaviju koju je u trenutku popunjavanja kartice procijenila na 69.500 kuna. Ona i suprug imaju dva kredita u Erste banci. Kredit njezinog supruga iznosi 100.000 eura, a ona ima kredit od 71.900 kuna.

Tajnica u Ministarstvu poljoprivrede Ružica Njavro

Treća uhićena HDZ-ovka je Ružica Njavro. Nju je stranka uhljebila kao tajnicu kabineta u Ministarstvu poljoprivrede, a u veljači ove godine imenovana je i članicom Upravnog vijeća Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu.

Porijeklom je Dubrovčanka, a na lokalnim izborima 2013. godine bila je nositeljica kandidacijske liste HDZ-a i koalicijskih partnera za Vijeće Mjesnog odbora Ferenščica u Zagrebu. 

U prvoj predsjedničkoj kampanji Kolinde Grabar-Kitarović Njavro je igrala relativno važnu ulogu kao organizacijska tajnica Kolindinog Središnjeg koalicijskog stožera.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara