Todorić demantira Podravkine menadžere: Nisam planirao preuzeti Podravku

Todorić demantira Podravkine menadžere: Nisam planirao preuzeti Podravku

Tekst: Z.J.
Foto: Arhiva (Index)

U IZNOŠENJU svojih obrana pod optužbom da su željeli preuzeti Podravku tvrtkinim novcem, Podravkini menadžeri su naveli da su željeli tvrtku zaštiti "neprijateljskog preuzimanja". Pod "neprijateljima" su najčešće spominjani norveška prehrambena kompanija Rieber&Son te Agrokor u vlasništvu Ivice Todorića. Međutim, obje kompanije su demantirale navode da su željeli preuzeti Podravku, prenosi Novi list.

"Tvrtka Rieber&Son je kupila oko pet posto dionica Podravke, ali smo ih prodali tijekom 2006. i 2007. godine. Nismo imali nikakvih planova da neprijateljski preuzmemo Podravku. Trenutno nemamo nikakvih interesa za tu kompaniju", poručili su iz Bergena, gdje se nalazi sjedište norveške tvrtke. Planove o preuzimanju opovrgava i činjenica da je norveška tvrtka dogovarala s Podravkom zajedničku distribuciju na neka europska tržišta, ali se plan nikada nije realizirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U spekulacijama oko Agrokorova preuzimanja Podravke spominjala se i beogradska tvrtka Delta holding, ali su iz Agrokora opovrgli da su ikada imali ambicije preuzeti Podravku.

Podravka je u 2008. godini imala dobit od 44 milijuna kuna, dok je Rieber&Son kao jedna od najvećih norveških prehrambenih tvrtki, imala 163 milijuna kuna dobiti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara