Todorić ostaje u zatvoru

Todorić ostaje u zatvoru
Foto: Foto: Pixsell/Goran Stanzl/Hina/123rf

SUDAC istrage zagrebačkog Županijskog suda odlučio je da Ivica Todorić ostaje u zatvoru. Sud je od 16:30 odlučivao o dva prijedloga - onom obrane da se Todoriću ukine pritvor i drugom tužiteljstva da mu se odredi istražni zatvor, ovaj put ne zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, nego zbog opasnosti od bijega.

Sudac je ukinuo pritvor po osnovi utjecaja na svjedoke, ali je određen istražni zatvor po osnovi opasnosti od mogućnosti bijega.

Todorićevi odvjednici ponudili su jamčevinu u iznosu od milijun kuna za njegovo puštanje na slobodu, no o tome će se naknadno odlučiti.

Tijek događaja 

17:54 Todorićevi odvjetnici ponudili su jamčevinu od 118 tisuća funti (nešto više od milijun kuna) za njegov izlazak na slobodu, no o tome će se naknadno odlučiti.

17:53 Pritvor je ukinut po osnovi utjecaja na svjedoke, ali je određen istražni zatvor po osnovi opasnosti od mogućnosti bijega.

17:52 Todorić ostaje u zatvoru.

17:46 Indexov reporter s mjesta događaja javlja da je ročište završilo. Očekuje se objava odluke.

16:55 Traje ročište na kojem se odlučuje o Todoriću.

16:19 U 16:30 počinje ročište na kojem će biti odlučeno vraća li se Todorić u Remetinec ili ide na slobodu.

16:00 Todorić je doveden na Županijski sud u Zagrebu.

Obrana traži da ga sud pusti na slobodu, a tužiteljstvo da mu se odredi istražni zatvor

Glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić pojasnio je da postoje dva prijedloga - onaj obrane da se Todoriću ukine pritvor i tužiteljstva da mu se odredi istražni zatvor.

"Prvo je stigao prijedlog obrane za ukidanjem istražnog zatvora, a nakon toga i prijedlog Županijskog državnog odvjetništva (ŽDO) da mu se odredi istražni zatvor, ali zbog opasnosti od bijega", kazao je poslijepodne glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić.

Na ročištu zakazanom za 16.30 sati, uz Todorića i njegove odvjetnike bit će i predstavnici tužiteljstva. Obje strane iznijet će svoje argumente, a sucu će se moći obratiti i Todorić, pojasnio je Devčić.

Jedan svjedok još nije ispitan

Na pitanje jesu li ispitani svi svjedoci u istrazi u kojoj se Todorić i njegovi suosumnjičenici terete za izvlačenje preko milijarde kuna iz Todorićeve bivše tvrtke, Devčić je kazao da je neispitan ostao jedan svjedok "koji se prema podacima u spisu nalazi u Švicarskoj i njegovo ispitivanje će biti provedeno zamolbenim putem".

Upitan hoće li Todorić, u slučaju da mu istražni zatvor danas bude ukinut sa suda otići kao slobodan čovjek ili će se morati ići ''razdužiti'' u Remetinec, Devčić je kazao da dosadašnja praksa pokazuje da "sve takve osobe odlaze natrag u Remetinec, obavljaju administrativne stvari koje su vezane uz puštanje".

Sloković: Nema uvjeta za ostanak u Remetincu

Todorićeva odvjetnica Jadranka Sloković koja ga je prijepodne najprije posjetila u Remetincu, a potom je otišla i na Županijski sud, ranije je izjavila da obrana smatra kako nema uvjeta za produženje istražnog zatvora.

"Nema uvjeta za produženje istražnog zatvora. Ovaj jedan svjedok je nedostupan, ostali su svi ispitani. Hans Christian Jakobsen koji je van Europe, ako je nedostupan, neshvatljivo je da netko kaže da mi možemo doći do njega", kazala je Sloković.

Dodala je i da Todorić nije bio u bijegu već da se zatekao u Engleskoj, ali i da u slučaju Agrokor nije bilo izvlačenja novca za privatni račun te da je sve ostalo u Agrokoru.

U razgovoru s novinarima kazala je da će ukoliko sud ostane pri tvrdnji da Todorić treba biti u istražnom zatvoru, ponuditi jamčevinu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara