Opet se oglasio Todorić: Dokazat ću da je vlada prekršila Ustav i zakone

Opet se oglasio Todorić: Dokazat ću da je vlada prekršila Ustav i zakone

Foto: Hina/ivicatodoric.hr

IVICA Todorić u subotu je nastavio s medijskom ofenzivom koju je započeo u petak poslijepodne.

Podsjetimo, Ivica Todorić je jučer na stranici ivicatodoric.hr napao vladu i optužio ju da su mu "oteli" Agrokor te usput najavio tužbe u Hrvatskoj i svijetu.

>> Bernardić: Todorićeve optužbe su zastrašujuće


>> ANALIZA Koliko Todorićeve optužbe imaju smisla?


>> Todorić najavio tužbu protiv Hrvatske: "Vlada mi je ukrala Agrokor, zakon sam potpisao pod prisilom"

Martina Dalić, jedna od autorica Lex Agrokora, jučer je poručila kako formalni vlasnik Agrokora "nije bitan" da bi ga vlada komentirala, ali danas se predomislila i ustvrdila da je Todorić "odvojen od stvarnosti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Bahata Dalićka tajno se sastajala s Todorićem, a sad kaže da je nebitan


Todorićevo današnje priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Saborsko istražno povjerenstvo za Agrokor nedvojbeno je nužno za rasvjetljavanje svih okolnosti koje su se dogodile u Agrokoru i podupirem njegovo osnivanje. To činim kao odgovoran čovjek koji je Agrokor stvorio i uspješno vodio desetljećima, sve dok u tome nisam onemogućen neodgovornom političkom silom koja je kroz  neustavni Lex Agrokor kojim je Vlada nacionalizirala privatno vlasništvo. Politička, ali i druga odgovornost visokopozicioniranih političara iz samog vrha vlasti  u ovom je slučaju neoboriva činjenica, i nema nikakve dvojbe da samo istražno povjerenstvo u Saboru, domu zakonodavne vlasti Republike Hrvatske,  može dati sve odgovore i jasno utvrditi imena odgovornih.

"Lako je utvrditi odgovornost vlade, imam dokaze"


Osnivanje saborskog istražnog povjerenstva je nužno  jer su u ovom slučaju i Ustav i zakoni Hrvatske teško povrijeđeni, a Lex Agrokor prouzročio je štete od više milijardi kuna i to ne samo Agrokoru, već izravno Republici Hrvatskoj. Odgovornost ljudi iz Vlade koja je donijela zakon skrojen samo za jednu tvrtku, te odgovornost Vlade zbog  političkog sponzorstva nad nezakonitim postupanjem izvanredne uprave u zaduživanju i poslovanju izvanredne uprave Agrokora, jednostavno je i lako utvrdiva. Za to ću podastrijeti sve relevantne dokumente i dokaze. Pozivam sve čelnike parlamentarnih političkih stranaka na hitno djelovanje i konsenzus oko osnivanja istražnog povjerenstva kako bi se utvrdila odgovornost svakog pojedinca i spriječila još dalekosežnija financijska i politička šteta.

Nadam se da Vlada Republike Hrvatske neće blokirati osnivanje Povjerenstva, kao što se i nadam da neće biti pritisaka na Ustavni sud kod ocijene prijedloga o utvrđivanju ustavnosti Lex Agrokora. Bilo bi to najeklatantnije uplitanje izvršne u rad sudbene vlasti od postojanja Republike Hrvatske", napisao je Todorić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara