Tolušić: Bando, pakirajte kofere

Tolušić: Bando, pakirajte kofere
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

DANAŠNJI broj Nacionala objavio je tekst o tome kako je paraobavještajno podzemlje montažama s prostitutkama i kokainom željelo uništiti Tomislava Tolušića.

Nacional je sporne fotografije, kako pišu, dobio od anonimnog izvora. Na fotografijama se vidi navodni Tolušić koji sjedi u fotelji. Na njemu sjedi crnokosa žena golih nogu. Lice joj se ne vidi. Ona, kako se čini, u ruci drži mobitel, a navodni Tolušić se sprema ušmrkati kokain. U pozadini se vidi veliko ogledalo. Na drugoj fotografiji se vidi hidromasažna kada.

Navodne fotografije su prilično čiste i uslikane iz blizine i iz više kutova pa je prvo pitanje koje se postavlja o trećoj osobi koja je trebala uslikati ovo dvoje.

SOA kaže da se radi o sofisticiranoj montaži

Do fotografija je u međuvremenu došla i SOA koja je ustanovila da je riječ o montaži. Doduše, o vrlo kvalitetnoj i sofisticiranoj montaži, ali ipak samo montaži. Analizom fotografija agenti su, piše Nacional, otkrili da je objekt sa slike apartman u Srbiji. Riječ je o apartmanu koji nosi naziv Central Business Apartmani u Zemunu, a fotografije apartmana dostupne su i na Booking.com.

Tolušić komentirao

Tomislav Tolušić izjavio je kako se radi o podvali te poručio da očekuje brzu istragu koja će otkriti počinitelje.

"Uvodim red u svoj sektor, čistim kriminal u svom sektoru dvije godine, dirnuo sam u niz osinjih gnijezda i drago mi je zbog toga", rekao je Tolušić novinarima pred Banskim dvorima i poručio da će biti još žešći.

"Svi koji misle da će to moći riješiti prijetnjama, podmetanjima i medijskim pritiscima u zadnje vrijeme, to mogu zaboraviti", rekao je ministar koji očekuje da će policija i DORH vrlo brzo odraditi svoj posao. 

"Bandi koja se malo zaigrala" poručio je da se "namjerila na krivog i neka počnu pakirati kofere".

Vlada: Perfidna i protuzakonita krivotvorina

Slučaj je, podsjetimo, ranije komentirala i vlada.

"Temeljem objave navodnih fotografija potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića u tjedniku Nacional, Vlada RH najoštrije osuđuje takvu perfidnu i protuzakonitu krivotvorinu koja ima za cilj kompromitirati najviše državne dužnosnike.

Od policije, DORH-a i svih nadležnih službi očekujemo da se ovaj slučaj istraži te da se pronađu počinitelji još jednog krajnje podmuklog pokušaja destabilizacije vlasti i pravnog poretka kroz ponovno plasiranje lažnih informacija o najvišim državnim dužnosnicima, čemu smo svjedočili često u proteklom razdoblju", navodi se u priopćenju vlade.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara