Tomac: BiH i RH moraju ispuniti imovinska prava svih građana

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i predsjednik vanjskopolitičkog odbora toga doma Zdravko Tomac rekao je u subotu nedaleko Doboja da Bosna i Hercegovina i Republika Hrvatska moraju u cijelosti ispuniti imovinska prava svih građana žele li postati dio europske obitelji."Ukoliko Bosna i Hercegovina i Republika Hrvatska žele biti dio Europe, one trebaju vratiti svu imovinu prijeratnim vlasnicima, te omogućiti povratak svih onih koji to žele", izjavio je Tomac nakon svete mise koju je u župi Krista kralja na Ceru u općini Doboj predvodio Vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić.

Prema Tomčevim riječima vlasti obje države moraju stvoriti i uvjete za siguran život povratnicima.

Predsjedatelj trojnoga Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović, koji je također posjetio to hrvatsko povratničko mjesto nadomak Doboja u Republici Srskoj, ustvrdio je da će vlasti Bosne i Hercegovine do kraja 2004. godine omogućiti završetak procesa povratka prognanika.

Čović je izrazio zadovoljstvo suradnjom aktualnih vlasti u Republici Srpskoj u vezi povratka Hrvata dodajući da nedostaju sredstva za obnovu kuća i održiv povratak.

(Hina) zkre nab

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara