Tomašević: Bandić i HDZ s gradom igraju Monopoly, u pozadini je čista zarada

Tomašević: Bandić i HDZ s gradom igraju Monopoly, u pozadini je čista zarada
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL, Screenshot Facebook

O HRPI amandmana koje su podnijeli Bandić i HDZ na već mnogima sporni prijedlog zagrebačkog GUP-a o kojem se danas raspravlja u Skupštini oglasio se gradski zastupnik Tomislav Tomašević.

Njegovu objavu s Facebooka prenosimo u cijelosti.

"Danas je umrlo prostorno planiranje u Hrvatskoj! Trenutni postupak izmjene GUP-a traje ČETIRI I POL GODINE da bi nakon 2 javne rasprave i tri put vraćanja GUP-a na doradu sam gradonačelnik koji GUP i izrađuje stavio 6 amandmana na svoj prijedlog, a njegovi zastupnici su predali 64 amandmana. I svih tih 71 amandman je uz dodatnih 15 od HDZ-a predano u postupak danas na samoj sjednici Skupštine kako ni zastupnici oporbe ni struka ni mediji ne bi imali vremena analizirati kome se sve tim amandmanima pogoduje.

Brzinska analiza pokazuje da je veliki broj ovih amandmana čista zarada za vlasnike parcela i poznate investitore i doslovce Bandići i HDZ trguju gradskim parcelama kao figurama u Monopoliju. Plenković je odlučio amandmanima blefirati kao u pokeru i odgoditi GUP nakon unutarstranačkih izbora, a Bandić je taj blef prozreo i podigao ulog sa svojih 70 amandmana pa nek trgovina počne. Kad je bal neka je maskenbal! Uvjeren sam da će građani znati kazniti najsramotniju političku nekretninsku trgovinu u povijesti Hrvatske i da su ovo zadnji očajnički potezi vlasti koja zna da su joj dani odbrojani!", poručio je Tomašević na Facebooku. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara