"Tomurad je smijenjen da bi se zataškali dosadašnji propusti"

SMJENU Marijana Tomurada s mjesta načelnika PU zagrebačke ne baš oduševljeno pozdravljaju oporbeni čelnici, saborski zastupnici Vesna Pusić i njezin kolega Ranko Ostojić, ujedno predsjednik saborskog odbora za nacionalnu sigurnost.

Tako Pusić ovu odluku Ravnateljstva policije doživljava kao kretanje u pozitivnom smjeru.
"Očito su prepoznato incidenti koji su se dogodili u zagrebačkoj policiji, pa se krenulo u njihovo procesuiranje."

"Ovaj je potez dobar znak jer se dosadašnje postupanje nije moglo više tolerirati. Ipak, treba pričekati daljnje korake da bi se vidjelo u kojem se pravcu zaista smjera", kazala je Pusić dodajući kako je očito da je Tomurad smijenjen poglavito zbog propusta u slučaju Thompsonovog koncerta odnosno suspenzije policijskog inspektora Josipa Gašparca koji je rečenog pjevač prijavio.

"Očit je kaos u MUP-u"

Sličnog, ali ipak oštrijeg razmišljanja je Ostojić. "Prema priopćenju kojeg sam dobio na uvid, ovakva je odluka donijeta zbog postupanja prema policijskom inspektoru Gašparcu. Ono u što sam siguran je da se Tomurada smijenilo a da se nije prije toga provela poštena istraga o svim dosadašnjim propustima i zobgo toga da bi ih se zataškalo."

"Ista je odluka prilično netaktična budući da je sad već bivši načelnik na liječenju u bolnici. Bilo je i prije puno razloga da do same smjene dođe", rekao je Ostojić dodajući kako je i prema drugim pokazateljima vidljiv kaos u policijskom sustava.

"Iako je sam Tomurad kazao da se osniva nova tajna policija, iz Ministarstva unutrašnjih poslova takvo što je nazvano pustim medijskim naklapanjima, tako da je kaos očit", pojasnio je Ostojić dometnuvši kako je time više nego ugrožena sigurnost u zemlji.

Ig.M. 
Foto: MUP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara