Torcidaš uhićen zbog brutalnog napada u Supetru lani pljačkao po Srbiji

Torcidaš uhićen zbog brutalnog napada u Supetru lani pljačkao po Srbiji
Screenshot: RTS

V. M., dvadesetdvogodišnji Pučišćanin kojem je određen jednomjesečni istražni zatvor zbog nedavnog napada na skupinu sezonskih radnika srpske nacionalnosti u Supetru, lani je bio u grupi Hajdukovih navijača koji su sudjelovali u incidentu na benzinskoj pumpi u Vrčinu kod Beograda gdje su uzeli artikle koje nisu platili te šarali ustaške grafite. No službeno, V. M. je neosuđivan i pritvoren je samo zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Video: RTS

Index je o incidentu u Srbiji poslao pitanja beogradskom Prekršajnom sudu i srpskom Ministarstvu unutrašnjih poslova, ali još nismo dobili odgovore. Stignu li, objavit ćemo ih.

Prema dostupnim informacijama, V. M.-a se istražuje zbog napada na sezonske radnike, ali i zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda dvadesetšestogodišnjem vatrogascu iz Supetra koji je pokušao pomoći žrtvama.

Jučer je (opet) uhićen

Podsjetimo, V.M. je jedan od dvojice napadača koji su jučer ponovno uhićeni zbog napada na Srbe sezonce i vatrogasca koji im je pokušao pomoći u Supetru. 

Prvi put su uhićeni u nedjelju, a jučer su pušteni.

"Provodeći daljnje kriminalističko istraživanje napada na osobe koji se dogodio  09.lipnja oko 04 sata u Supetru, koordinaciji s nadležnim Općinskim državnim odvjetništvu u Splitu prikupljena su saznanja i dokazi iz kojih je proizašla sumnja da su ranije obrađivani 22-godišnjak i 19-godišnjak ostvarili obilježje kaznenog djela, radi čega su danas i uhićeni i dovedeni u službene prostorije policije.

Sumnjiče se da su  9. lipnja oko 4 sata u Supetru na Braču na naročito drzak i nepristojan način skupa s  još za sada nepoznatim osobama fizički napali pet osoba u dobi od 21 do 26 godina i doveli ih u ponižavajući položaj čime su ostvarili obilježja kaznenog djela Nasilničko ponašanje iz članka 323 a Kaznenog zakona, a u svezi s kaznenim djelom Zločinom iz mržnje (članak 87. st 21. KZ-a) radi čega je protiv njih podnesena kaznena prijava i privedeni su pritvorskom nadzorniku.

Policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje u cilju identifikacije ostalih sudionika predmetnog događaja", priopćili su iz policije.

Uspjeli shvatiti da je fraktura nosa teška ozljeda

Ranije danas je Državno odvjetništvo uspjelo shvatiti kako je ozljeda višestruke frakture nosa koju je zadobio supetarski vatrogasac ipak teška tjelesna ozljeda. Podsjetimo, policija je prvo to okvalificirala kao lakšu ozljedu, a pravdali su se da im je tako prvo rekao liječnik.

Dežurna zamjenica općinske državne odvjetnice u Splitu kvalificirala je kazneno djelo počinjeno protiv dvadesetšestogodišnjeg supetarskog vatrogasca, koji je branio napadnute sezonske radnike srpske nacionalnosti, kao tešku tjelesnu ozljedu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara