Tragedija na Krku: U moru našli mrtvog muškarca, stradao u nevremenu

Tragedija na Krku: U moru našli mrtvog muškarca, stradao u nevremenu
Ilustracija: Dino Stanin/PIXSELL

U MORU je pronađeno tijelo muškarca koji je ranije danas, u utorak, u Njivicama na Krku pao s brodice u more. 

Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC 112 Rijeka jutros oko 9:36 zaprimili su informaciju mjesno nadležne vatrogasne postrojbe Grada Krka o čovjeku koji se po izrazito nepovoljnim vremenskim uvjetima pokušao ukrcati na plovilo.

Pri pokušaju da se ukrca na brodicu po nevremenu muškarac je pao u more kod mjesta Njivice na otoku Krku.

U neposrednoj blizini otoka Krka pronašli beživotno tijelo

Nedugo nakon pada čovjek je nestao iz vidokruga vatrogasne osmatračnice, slijedom čega je iz MRCC-a Rijeka pokrenuta koordinirana akcija traganja i spašavanja za nestalim u suradnji s nadležnom Lučkom kapetanijom Rijeka, Javnom vatrogasnom postrojbom JVP Krk i Pomorskom policijom Rijeka. Tragalo se za Z. M., državljaninom Hrvatske rođenim 1953. godine.

Iako je koordinacija i angažman jedinica uključenih u pomorsko traganje organizirana u vrlo kratkom roku, već u 10.14 službenici MRCC-a Rijeka zaprimili su obavijest od službenika Pomorske policije Rijeka da su pripadnici JVP-a Krk pronašli beživotno tijelo nestalog muškarca u neposrednoj blizini otoka Krka, nakon čega je oglašen prekid akcije, a sva su daljnja postupanja u ovom slučaju u nadležnosti policije. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara