Tri hrvatske vile osvojile nagradu "Best European Holiday Home"

Tri hrvatske vile osvojile nagradu "Best European Holiday Home"
Foto: Holiday Home Awards

TRI TURISTIČKE vile iz Hrvatske nagrađene su kao najbolje kuće za odmor u Europi i osvojile nagradu "Best European Holiday Home", koju četvrtu godinu za redom dodjeljuje Europsko udruženje obiteljskog smještaja (EHHA), izvijestili su iz Hrvatske gospodarske komore (HGK).

Nagradu za najbolju kuću za odmor na plaži dobila je Villa Palma iz Naplovca na Korčuli, najbolja eko kuća za odmor je Villa Milica iz mjesta Šajini kod Pule, a najbolja kuća za odmor s ljubimcima je Green Frame iz Klarića kod Vodnjana.

U konkurenciji 112 finalista iz 21 zemlje

Natjecanje Best European Holiday Home (BEHH) ove je godine prošireno na 14 kategorija, a od ukupno 112 finalista iz 21 zemlje bilo je 15 hrvatskih kuća. 

Vršiteljica dužnosti predsjednice Zajednice obiteljskog turizma HGK Martina Nimac Kalcina, koja je preuzela nagrade u ime pobjednika iz Hrvatske, zadovoljna je što su hrvatski objekti ponovno prepoznati po kvaliteti sadržaja i uređenju.

U izboru najboljih sudjelovali i predstavnici najvećih europskih i američkih tvrtki koji se bave obiteljskim smještajem

"Pobjeda u ove tri kategorije pokazuje koliko je bitno brendiranje i fokus ponude na određeno nišno tržište. Tako gost lakše nađe smještaj u skladu sa svojim potrebama, čime je zagarantirano njegovo zadovoljstvo, što u konačnici rezultira boljom popunjenosti kapaciteta", istaknula je Martina Nimac Kalcina.

Ujedno je pozvala sve članice Zajednice obiteljskog turizma HGK-a da se aktivno uključe u akciju i nominiraju hrvatske kuće i apartmane za odmor u što većem broju.

U HGK-u napominju kako su u izboru najboljih sudjelovali i predstavnici najvećih europskih i američkih tvrtki koji se bave obiteljskim smještajem, poput tvrtke AirBnB, HomeAway i Expedia, Novasol, Wyndham, Interhome, Belvilla, Kigo te predstavnici nacionalnih udruženja pružatelja smještaja u domaćinstvu.

HGK je od ožujka 2017. godine član europske organizacije za obiteljski smještaj EHHA te je aktivno uključen u njezin rad.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara