Tri sindikata ipak će 10. prosinca štrajkati u T-HT-u

REPUBLIČKI sindikat radnika HPT-a priopćio je danas da zajedno sa Sindikatom Telekoma Osijek i Sindikatom HT-a Vukovar nastavlja borbu protiv nakane Uprave THT-a da smanji broj zaposlenih za nekoliko tisuća radnika, pa će 10. prosinca organizirati štrajk i prosvjed.

Bez obzira na očekivano odustajanje od štrajka Hrvatskog sindikata telekomunikacija, tri sindikata odlučna su organizirati najavljeni prosvjed jer smatraju da stihijsko smanjivanje broja radnika dovodi T-HT u neravnopravni odnos prema konkurenciji, a rezultirat će dodatnim nezadovoljstvom korisnika, kaže se u priopćenju.

Sindikati zamjeraju predstavnicima Vlade u Nadzornom odboru T-HT-a da ne štite interese države, već su postali "profesionalni klimavci" na sve odluke njemačkih vlasnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Očito je da predsjednik Uprave Ivica Mudrinić ima izuzetnu potporu Vlade, što se vidi kroz kontinuirano T-HT-ovo sponzoriranje javnih priredbi na kojima se pojavljuju predsjednik Vlade i njegovi ministri", stoji u priopćenju.

Sindikati optužuju Mudrinića da je u petogodišnjem mandatu oštetio nekoliko tisuća radnika T-HT-a, uskraćujući im prava iz Kolektivnog ugovora, zbog čega je podignuto više od 18.000 tužbi.

Također, jedan je od kreatora tarifnog sustava koji je izazvao gnjev korisnika i potrošačkih udruga, kao i tehnološkog zaostajanja T-HT-a, tvrde sindikati.

No, kruna Mudrinićeve "rušilačke inventivnosti" je otpuštanje tisuća radnika T-HT-a i ugrožavanje socijalne budućnosti njihovih obitelji, kaže se u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara