Tri sirijska vojnika ranjena u izraelskom raketiranju blizu Golana

Tri sirijska vojnika ranjena u izraelskom raketiranju blizu Golana
Foto: Epa

NAJMANJE trojica sirijskih vojnika ranjena su jučer navečer u paljbi iz izraelskih helikoptera u pokrajini Quneitri, na jugu Sirije, objavila je službena sirijska agencija Sana.

"Izraelski helikopteri su ispaljivali rakete iznad okupiranog Golana na položaje (sirijske) vojske u Kahtaniyehu, Al Horiyyatu i u gradu Quneitri, pri čemu su ranjena trojica vojnika", navodi Sana.

Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR), koji u Siriji raspolaže širokom mrežom izvora, izvijestio je pak o pogibiji jednog vojnika u tim zračnim napadima i o sedmorici ranjenih, među kojima su neki u teškom stanju.

Sirijski otpor za oslobođenje Golana

Ovi se zračni udari događaju nakon izraelskog napada bespilotnom letjelicom, također u pokrajini Quneitri, koji se dogodio nešto ranije tijekom dana i u kojemu je poginuo pripadnik "Sirijskog otpora za oslobođenje Golana", objavio je SOHR.

"Sirijski otpor za oslobođenje Golana" je skupina koju je prije više od šest godina osnovao moćni oružani pokret libanonskog Hezbollaha kako bi izvodio operacije na Golanskoj visoravni, u pokrajini Quneitri, koju je Izrael okupirao i anektirao najveći dio.

Službena agencija – poginuo jedan civil

Službena agencija Sana izvijestila je pak o pogibiji "jednog civila" nakon zračnog napada "izraelskom bespilotnom letjelicom na njegov automobil u gradu Hadaru", u toj pokrajini.

Od početka sirijskog sukoba 2011. Izrael je izveo stotine zračnih udara na vojne položaje Bašara al-Asada, ali i na njegove saveznike Iran i Hezbollah, dva velika neprijatelja židovske države.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara