Trump dolazi na summit Inicijative tri mora, je li ga Kolinda nagovorila?

Trump dolazi na summit Inicijative tri mora, je li ga Kolinda nagovorila?

Foto: Hina

DONALD TRUMP će službeno posjetiti Poljsku u srpnju prije sudjelovanja na summitu G20 u Njemačkoj, objavila je Bijela kuća, a za posjeta Poljskoj sudjelovat će na summitu Inicijative tri mora (Jadran-Baltik-Crno more), prenijele su agencije. 

"Posjet treba ponovno potvrditi potpunu podršku Sjedinjenih Država jednome od njegovih najbližih saveznika i brigu administracije da pokaže da je jačanje kolektivne obrane unutar NATO-a prioritet", navodi se u priopćenju koje je prenijela agencija AFP.

Posjet američkog predsjednika potvrdilo je poljsko predsjedništvo i kazalo da će to biti 6. srpnja.

Inicijativa "Tri mora"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Trump će s razgovarati s poljskim predsjednikom Andrzejem Dudom o "bilateralnim i regionalnim pitanjima".

Bijela kuća je navela da će Trump održati i "vodeći govor" i sudjelovati na summitu "Inicijative tri mora" koja se prošle godine održala u Dubrovniku.

Podsjetimo, predsjednik Poljske Andrzej Duda i hrvatska predsjednica, Kolinda Grabar-Kitarović, koja je i jedna od inicijatora summita, pozvali su Trumpa na summit inicijative još u siječnju.

Predsjednica danas boravi u Karlovcu gdje je novinarima potvrdila kako će Trump na poziv nje u Dude sudjelovati na summitu.

"To je nešto na čemu radimo od prošle godine. Dolazak Trumpa pokazuje ne samo važnost te inicijative, nego i činjenicu da je ovo najveća i najsnažnija inicijativa Hrvatske", poručila je i dodala kako ta inicijativa pokazuje čvrstu vezu sa Srednjom Europom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara