SVE VEĆE NAPETOSTI Trump zaprijetio Sjevernoj Koreji "vatrom i bijesom kakve svijet nije vidio"

SVE VEĆE NAPETOSTI Trump zaprijetio Sjevernoj Koreji "vatrom i bijesom kakve svijet nije vidio"
Screenshot: YouTube
 
AMERIČKI predsjednik Donald Trump poručio je u utorak Sjevernoj Koreji da će biti dočekana "vatrom i bijesom kakve svijet nije vidio" ako nastavi prijetiti Sjedinjenim Državama.
 
"Sjevernoj Koreji bi bilo bolje da više ne prijeti Sjedinjenim Državama", poručio je Trump s odmora u Bedminsteru. "Zadesit će ih vatra i bijes", dodao je i obećao "veliku reakciju koju do sada svijet nije vidio".
 
Sjeverna Koreja razvila nuklearnu glavu za međukontinentalne rakete
 
Njegova je izjava uslijedila nakon što je Washington Post objavio tajne zaključke stručnjaka američke obavještajne službe da je Sjeverna Koreja je uspjela dovoljno smanjiti nuklearnu bojevu glavu da ju smjesti u jednu od svojih međukontinentalnih raketa.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
To bi moglo predstavljati bitno napredovanje Sjeverne Koreje, koja bi tako mogla postati potpuna nuklearna sila, ocijenio je list koji je upoznat s tajnim izvješćem, koje je prošlog mjeseca završila američka vojna obavještajna agencija DIA.
 
Sjeverna Koreja prijeti "tisuću puta" većom osvetom
 
Režim Pjongjanga ustvrdio je u ponedjeljak da ih postrožene sankcije Ujedinjenih naroda neće spriječiti u razvoju njihovog nuklearnog arsenala i zaprijetio je Sjedinjenim Državama da će skupo platiti svoje zločine.
 
Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda je odredilo Sjevernoj Koreji sankcije koje bi ju mogle stajati milijardu dolara godišnjih prihoda i ograničiti ključne gospodarske razmjene s Kinom, glavnom 
saveznicom i gospodarskim partnerom.
 
Američki državni tajnik Rex Tillerson je isključio mogućnost skorog dijaloga sa Sjevernom Korejom i ocijenio da će joj nove sankcije pokazati da je svijet izgubio strpljenje. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara