Trump u lipnju stiže u posjet Velikoj Britaniji i Francuskoj

Trump u lipnju stiže u posjet Velikoj Britaniji i Francuskoj
Foto: EPA

AMERIČKI predsjednik Donald Trump prihvatio je poziv britanske kraljice Elizabete da posjeti Ujedinjeno Kraljevstvo u lipnju, objavila je danas Buckinghamska palača, dok je Bijela kuća objavila kako će se samo dan nakon posjeta Britaniji Trump u Francuskoj sastati s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom.

Trump i njegova žena Melanija posjetit će Britaniju od 3. do 5. lipnja, dok će 6. lipnja posjetiti Francusku, a ostale detalje će objaviti uskoro, dodala je Bijela kuća.

Trump će se sastati s britanskom premijerkom Theresom May u Ulici Downing, a putovanje će također biti u vrijeme kada se slavi 75. godišnjica iskrcavanja saveznika na obale sjeverne Francuske u Drugom svjetskom ratu.

"Ujedinjeno Kraljevstvo i SAD imaju duboke i trajne partnerske odnose koji su ukorijenjeni u našu zajedničku budućnost i zajedničke interese", poručila je premijerka May u priopćenju.

"Službeni posjet je prilika da se osnaže naši već bliski odnosi u područjima poput trgovine, ulaganja, sigurnosti i obrane te kako bismo raspravili budućnost tih veza", dodala je May.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara