Trump: Zbog nesposobnih Demokrata prijeći ćemo na jednostranački sustav

Trump: Zbog nesposobnih Demokrata prijeći ćemo na jednostranački sustav

Foto: FAH

DONALD Trump izjavio je za emisiju "Fox and Friends" da vjeruje kako postoji rizik da SAD postanu jednostranački politički sustav s njim kao predsjednikom, prenosi Independent.

U jutrošnjem razgovoru u emisiji Trump je kritizirao vođu Demokrata Zastupničkog doma Nancy Pelosi kao "nesposobnu".

Trump želi dvostranački sustav

Rekao je da je pod njenim vodstvom Demokratska stranka ugrožena, a sada je u manjini i u Domu i u Senatu. Republikanac je ipak dodao da "želi" dvostranački sustav.

Trumpovi komentari lagano potkopavaju nastojanja Bijele kuće da njegovo obraćanje Kongresu navečer predstave kao priliku za obnavljanje odnosa sa zakonodavcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Njegov govor, koji je pisao uz pomoć Stephena Millera i ostalih, uključivat će neke poteze prema ujedinjavanju podijeljene države kako bi ublažio rane uzrokovane gorkom borbom tijekom izbora.

"Ovo bi mogla biti vrlo tužna večer za Ameriku"

Obraćanje neće biti nazvano Govorom o stanju nacije jer je prošlo premalo vremena od izbora.

Demokratski zakonodavci planiraju nazočiti govoru i objaviti svoje reakcije novinarima, kao što je običaj tijekom sličnih događaja.

Pelosi je jučer rekla da će večeras biti "vrlo tužna večer za našu državu" ako Trumpov govor bude nalikovao inauguracijskom, u kojem je ocrnio sliku SAD-a govoreći o "američkom krvoproliću".
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara