Trumpov stožer neće izdavati akreditacije novinarima Bloomberga

Trumpov stožer neće izdavati akreditacije novinarima Bloomberga
Foto: EPA

TRUMPOV predizborni stožer objavio je danas da više neće izdavati akreditacije novinarima Bloomberg Newsa, agencije u vlasništvu potencijalnog demokratskog predsjedničkog kandidata Michaela Bloomberga.

Novinska agencija Bloomberg News je nakon formalne objave kandidature Michaela Bloomberga najavila da više neće kritički pratiti demokratske predsjedničke kandidate, ali će pratiti Trumpovu kampanju.

Trumpov stožer još ne zna hoće li odgovarati na upite Bloomberga

Akreditacijom novinari mogu lakše pristupiti predizbornim skupovima i drugim događajima u sklopu kampanje za predsjedničke izbore koji će se održati u studenome 2020. godine.

Obični građani moraju kupiti kartu i čekati u dugim redovima kako bi došli na predizborni skup.

"Budući da su otvoreno pokazali svoju pristranost, Trumpov stožer neće više izdavati akreditacije predstavnicima Bloomberg Newsa za predizborne skupove i druge događaje u kampanji", rekao je šef Trumpovog izbornog stožera Brad Parscale.

"Odlučit ćemo hoćemo li odgovarati pojedinačnim novinarima ili ćemo odgovarati na upite Bloomberg Newsa pojedinačno za svaki slučaj", dodao je. 

Bivši gradonačelnik New Yorka objavio da ulazi u utrku za nominaciju krajem studenoga

Milijarder Bloomberg, bivši gradonačelnik New Yorka, objavio je krajem studenoga da ulazi u utrku za nominaciju za predsjedničkog kandidata demokrata i tako se pridružio dugačkoj listi kandidata. 

Sedamdesetsedmogodišnji Bloomberg, jedan od najbogatijih Amerikanaca, sasvim je promijenio mišljenje od ožujka kada je rekao da se neće natjecati.

Bloomberg je prema Forbesu osmi najbogatiji Amerikanac

Bloomberg kojeg Forbes svrstava na osmo mjesto liste najbogatijih Amerikanaca s procjenom da je težak 53,4 milijarde dolara, može sam financirati kampanju i potrošiti milijune dolara na oglašavanje i zapošljavanje ljudi u svojoj kampanji.

U kampanju je krenuo dok dvoje od kandidata s najvećim šansama za osvajanje demokratske predsjedničke nominacije - Elizabeth Warren i Bernie Sanders - udaraju po milijarderima i obećavaju nametanje novih poreza superbogatima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara