Tsunami: Napori SAD-a i EU će se nadopunjavati

NAPORI SAD-a i EU u pružanju pomoći žrtvama tsunamija u jugoistočnoj Aziji "nadopunjavat će se i bit će brzi i učinkoviti", izjavio je u četvrtak američki državni tajnik Colin Powell u telefonskom razgovoru s luksemburškim ministrom vanjskih poslova.

"Tijekom večeri 30. prosinca luksemburški ministar vanjskih poslova Jean Asselborn razgovarao je s američkim državnim tajnikom Colinom Powellom kako bi dogovorili usklađenu akciju SAD-a i EU u jugoistočnoj Aziji", navodi se u priopćenju luskemburške vlade.

"Powell je svom luksemburškom kolegi rekao da će se napori SAD-a i EU nadopunjavati i bit će brzi i učinkoviti", dodaje se u priopćenju.

Američki predsjednik George W. Bush najavio je u četvrtak kako će poslati izaslanstvo pod vodstvom njegovog brata, guvernera Floride, Jeba Busha i državnog tajnika Colina Powella u nedjelju 2. siječnja u azijska područja pogođena tsunamijem kako bi procijenili potrebe za daljnjom američkom pomoći.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izaslanstvo stručnjaka trebalo bi se susresti s regionalnim čelnicima i predstavnicima međunarodnih organizacija kako bi procijenilo koju dodatnu pomoć mogu osigurati Sjedinjene Države.

Nije objavljeno kamo će sve izaslanstvo putovati, a očekuje se da će posjetiti nekoliko zemalja uključujući Tajland i Indoneziju.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara