TV Slavonije i Baranje predat će sudu snimku s Antom Đapićem

TV Slavonije i Baranje predat će sudu snimku s Antom Đapićem
Televizija Slavonije i Baranje predat će snimku priloga s osječkim gradonačelnikom Antom Đapićem, emitiranu 25. studenoga u "Temi dana", a u kojoj je navodno Đapić imenovao svjedoke u postupcima protiv ratnih zločina, izvijestio je danas ravnatelj te televizije Damir Junušić.

Dodao je kako je zahtjev Televizija Slavonije i Baranje dobila 12. siječnja, a rok istječe u utorak, do kada će istražnome sucu Županijskog suda u Osijeku Mariju Kovaču po nalogu Općinskoga državnog odvjetništva predati snimku te emisije u kojoj je prilog s konferencije za novinare gradonačelnika Đapića, održane 25. studenoga.

"Kako bi javnost dobila točan uvid o čemu je zapravo riječ sutra će u "Temi dana" Televizije Slavonije i Baranje gostovati gradonačelnik Anto Đapić i odvjetnik Dražen Matijević, poznati stručnjak za kazneno pravo i donedavni član Državnoga sudbenog vijeća", izjavio je Junušić za Hinu.

Đapić je danas rekao da će gostovati u toj jednosatnoj emisiji i "javno progovoriti o svim političkim i medijskim napadima" na njega osobno te o svojim nastojanjima da se "suprotstavi tome da se Osijek proglasi gradom slučajem vezano uz događaje iz 1991. i 1992. godine".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Također je rekao kako time nije počinio nikakvo kazneno djelo, nego mu je, naprotiv, cilj pomoći hrvatskome pravosuđu. "Zanimljivo kako se ne odustaje od izjednačavanja krivnje žrtve i agresora, čime se Osijeku i svim stradalnicima čini nesaglediva šteta, pa je krajnje vrijeme da se vidi kome je to u interesu", rekao je Đapić Hini.

Državno odvjetništvo objavilo je da je Televizija Slavonije i Baranje do sada odbijala predati snimku te emisije u kojoj je gostovao gradonačelnik Đapić.

Načelnik Ureda načelnika osječko-baranjske Policijske uprave Stipo Rimac izjavio je da je policija u studenome na temelju zahtjeva Državnog odvjetništva zatražila snimku od TVSB-a, što je pismeno odbijeno, a o čemu su izvijestili Državno odvjetništvo.

Županijski državni odvjetnik Davor Petričević izjavio je da će se Državno odvjetništvo nakon što pregleda snimku očitovati o daljnjim postupcima, dodajući kako se "ne može unaprijed govoriti o kaznenoj odgovornosti gradonačelnika Đapića".

Đapić je jučer izjavio da će Hrvatski sabor, ako mu se skine saborski imunitet, raspravljati "o svim aspektima stvaranja Osijeka gradom slučaja".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara