U Australiji ogromna zapljena droge. Uhićena četiri Britanca i dva Australca

U Australiji ogromna zapljena droge. Uhićena četiri Britanca i dva Australca
Zaplijenjena droga u australskoj državi Queensland Foto: EPA

POLICIJA smatra da su uhićeni povezani s međunarodno organiziranim kriminalom, javlja BBC.

Zapljena droge najveće čistoće 

Šest osoba, uključujući četvoricu Britanaca i dvoje Australaca, uhićeno je u Australiji i na Novom Zelandu, u jednoj od do sada najvećih zapljena droga na ovom području.

Australska policija priopćila je kako je uhićenje povezano sa sindikatom organiziranog kriminala koji ima sjedište u Velikoj Britaniji, a koji je trgovao s metamfetaminom visoke čistoće i MDMA prahom.

Vrijednost droge je procijenjena na 90 milijuna američkih dolara, a zaplijenjena je u državi Queensland. Od ove droge moglo je biti stvoreno i do 12 milijuna kapsula ekstazija, dodala je policija. Queenslandska policija je objavila da je to glede čistoće MDMA praha najčistija droga ikad zaplijenjena u državi.

Zaplijenjena droga u australskoj državi Queensland (Foto: EPA)

Uhićenja i na Novom Zelandu

Još dvoje Britanaca srednje životne dobi uhićeno je prošlog tjedna u Aucklandu na Novom Zelandu, nakon što je tamošnja policija zaplijenila 200 kilograma metamfetamina.

Pretresi su, također, izvršeni u australijskoj državi New South Wales. "Organizirani kriminalni sindikati ostvaruju ogromnu zaradu na štetu naše australijske zajednice", izjavila je policija Queenslanda. Policija smatra da je droga bila namijenjena preprodaji na području cijele Australije

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara