U Beogradu uhićen vođa Delija

U Beogradu uhićen vođa Delija

Tekst: N.Š.
Foto: Arhiva Index

BEOGRADSKA policija uhitila je Dražena Dragaša, jednog od vođa Delija, navijačke skupine beogradske Crvene Zvezde zbog nezakonitog posjedovanja oružja, javlja Blic.

Prema neslužbenim informacija, Dragaš je uhićen za vrijeme rutinske kontrole prometne policije. Tijekom provjere automobila, policajci su našli pištolj za koji nije imao dozvolu i uhitili su ga na licu mjesta. Određen mu je 48-satni pritvor.

U sukobu s navijačima odgovornima za smrt Bricea Tatona

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dragaš je u ožujku ove godine sudjelovao na saboru Crvene Zvezde i kao predstavnik Delija, izabran je u skupštinu kluba. U sukobu 2005. godine s bivšim pripadnicima Delija, koji su kasnije prešli u navijački tabor Partizana, bio je ranjen u nogu.

Navodno je njegov napadač blizak prijatelj Đorđa Prelića, bjegunca osumnjičenog za organiziranje huliganskog napada u kojem je ubijen Francuz Brice Taton. Prelić je član kriminalnog klana s Karaburme, a dovodi se u vezu s prodajom droge i nasilnim obračunima.

Otprije poznat policiji

Dragaš je inače dobro poznat policiji, jer je protiv njega podneseno nekoliko kaznenih i prekršajnih prijava. Smatra se da ovim uhićenjem Srbija želi pokazati kako je ozbiljna u namjeri obračunavanja s huliganstvom i kriminalom u navijačkim redovima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara