U Borovu se održava "Memorijal dvanaest redarstvenika"

MIMOHODOM Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata koji je počeo u deset sati u Borovu se obilježava 17. obljetnica "Memorijala dvanaest redarstvenika". Memorijal se održava u spomen na dvanaestoricu ubijenih hrvatskih specijalaca koje su 1991. pobili srpski pobunjenici.

Članovi Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata i građani mimohodili su od ulaza u Borovo do Spomen obilježja poginulih redarstvenika u tome mjestu.

Oko 11 sati obitelji poginulih redarstvenika, izaslanstva hrvatskog predsjednika, vlade i sabora, Ravnateljstva policije, predstavnici lokalnih vlasti te predsjednici Koordinacije udruga Proizašlih iz Domovinskog rata i Udruge specijalne policije položili su vijence i zapalili svijeće kod Spomen obilježja.

Poslijepodne će u crkvi Sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima biti održana sveta misa za poginule policajce, a u 13.30 na stadionu HNK Cibalia u Vinkovcima bit će otvoren "Memorijala dvanaest redarstvenika", a njima u spomen također će biti održana utrka "Dvanaest redarstvenika".

I.K. 
Foto: Index arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara