U Den Haagu saslušan Šešelj o ubojstvu Đinđića

ISTRAŽNI sudac Okružnog suda u Beogradu ispitao je u utorak u Scheveningenu haaškog optuženika Vojislava Šešelja u okviru istrage o ubojstvu srbijanskog premijera Zorana Đinđića, izjavio je u srijedu za Radio B92 srbijanski ministar pravosuđa Vladan Batić.

On je kazao kako bi tijekom dana, u okviru istrage o ubojstvu Ivana Stambolića i atentatu na Vuka Draškovića na Ibarskoj magistrali, u Haagu trebao biti saslušan i bivši jugoslavenski predsjednik Slobodan Milošević.

"Prema informacijama koje sam dobio od predsjednika Okružnog suda u Beogradu Radoslava Bačevića, istražni suci posebnog odjela tog suda, koji se bavi organiziranim kriminalom, u Scheveningenu bi trebali saslušati Slobodana Miloševića u vezi s njegovim saznanjima o ubojstvu Ivana Stambolića. Prema tim informacijama, istražni sudac Okružnog suda u Beogradu uzeo je izjavu od Šešelja, a danas bi trebao biti saslušan Milošević", kazao je ministar Batić.

"Naravno, detalje istrage ne može nitko otkrivati, pa ni istražni suci", dodao je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dužnosnik Miloševićeve Socijalističke partije Srbije u utorak je izjavio da Milošević pristaje dati samo javni iskaz, "kako bi građani mogli čuti sva pitanja i odgovore, bez skraćivanja".

Milošević je prošle godine istražiteljima iz Beograda odbio dati izjavu u istrazi o financijskim malverzacijama za koje je osumnjičen.

Vlasti u Beogradu sumnjiče Miloševića da je odgovoran za otmicu i likvidaciju Ivana Stambolića u kolovozu 2000. godine. Njegovo tijelo pronađeno je na Fruškoj gori tijekom istrage o ubojstvu premijera Đinđića 12. ožujka ove godine. Miloševića sumnjiče i za organizaciju atentata na svojedobno najjačeg oporbenog lidera Vuka Draškovića (Srpski pokret obnove) u kojem su poginula četvorica dužnosnika te stranke.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara