U Folnegovićevom naselju se 33-godišnjak sukobio s policijom

SINOĆ oko 20.30 sati je u zagrebačkom Folnegovićevom naselju, u Dujšinovoj ulici, došlo do sukoba između 33-godišnjeg Zagrepčana i policijskih službenika.

PU zagrebačka sinoć se oglasila tek šturom informacijom o tome da je policija intervenirala zbog toga što je, najvjerojatnije alkoholizirani muškarac, narušavao javni red i mir.

MUP je izvijestio kako je R. K. divljao po parku i kako je policijskim službenicima koji su došli na mjesto događaja zaprijetio, a potom je jednog od njih napao nožem. Tad je, kako navodi policija, reagirao vođa skupine interventne policije, koji je nasilnika uhvatio za ruku i oborio ga na pod.

Policija navodi i kako su prilikom intervencije R. K. i interventni policajac lakše ozlijeđeni te im je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici u Dubravi. Nakon pružene liječničke pomoći R. K. je doveden u službene prostorije na kriminalističku obradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uporaba sile je bila opravdana"

PU zagrebačka je izvijestila kako je policijsku intervenciju zatražila 33-godišnja supruga nasilnog muškarca, koji ju je fizički napao te je u nekoliko navrata zvao policiju, vrijeđao, omalovažavao i prijetio ubojstvom policajaca.

Kao komentar na navode nekih medija o tome da su specijalci muškarca brutalno pretukli, iz PU zagrebačke su poručili kako je "uporaba sredstava prisile u potpunosti opravdana i zakonita te donijeta temeljem ocijene službenika Odsjeka za zakonitost postupanja".

I.M.
Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara