U Grčkoj uhićeni policajci zbog trgovine ženama

Tekst: A. A.
Foto: AFP

GRČKE vlasti uhitile su četiri policajca zbog trgovine ženama iz istočne Europe radi prostitucije, priopćila je grčka policija.

"Ovo je najveći slučaj trgovine ljudima u proteklih 15 godina", rekao je jedan policijski dužnosnik te dodao da je uhićen i jedan policajac u mirovini, koji se bavio vrbovanjem žena, prenio je Reuters. Uhićeni su odgovorni za dovođenje oko 300 žena u nekoliko noćnih klubova u Ateni u proteklih nekoliko mjeseci, rekao je policijski dužnosnik koji je želio ostati anoniman.

Međunarodni pritisak na Grčku

U izdvojenom slučaju, grčke su vlasti danas uhitile još jednog policajca pod optužbom da se bavio trgovinom ljudima i drogom, rekao je anonimni policijski dužnosnik. 

Inače, međunarodni pritisak na Grčku raste ne bi li uložila veće napore u borbi protiv organizirane trgovine ljudima. Američka vlada je u izvješću objavljenom prošli mjesec istaknula da Grčka ne čini dovoljno u kažnjavanju krivaca, među kojima su, stoji u izvješću, često vladini i policijski dužnosnici. Grčka je poznata kao tranzitna zemlja te kao konačna destinacija za brojne žene i djecu ilegalno dovedenih iz istočne Europe i Nigerije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara