U HDZ-ovoj garaži pojavila se nova četiri automobila

U HDZ-ovoj garaži pojavila se nova četiri automobila

Tekst: I. Ćimić
Foto: Goran Mehkek (Cropix)

"HDZ IMA u vlasništvu 12 automobila, uglavnom srednje klase, raspon starosti je od 1998. do 2008. godine, a posljednja je kupljena Škoda Octavia krajem 2008. godine", glasio je odgovor glasnogovornice Sunčane Glavak za Index u ožujku ove godine kada smo ispitivali slučaj kupovine skupocjenog BMW-a Ive Sanadera vrijednog 4.1 milijun kuna.

Štednja u HDZ-u

No, danas, ako je suditi prema izjavi glavnog tajnika HDZ-a Branka Bačića koju je dao za jedan dnevni list u "garaži" HDZ-a trenutno je 16 automobila. Naime, Bačić je objašnjavao mjere štednje u stranci prema kojima se režu plaće svim zaposlenicima za 10 posto, a stranka će radi štednje prodati i šest automobila. HDZ-u će nakon reduciranja voznog parka ostati 10 automobila doznaje se iz recesijskog plana HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravo je pitanje, odakle sada HDZ-u još četiri automobila, ako su do sada uporno spominjali u svojim službenim priopćenjima da ih imaju samo 12? Dva su moguća odgovora, a to je da je HDZ u posljednjih pola godine kupio još četiri automobila ili je netko lagalo u jeku afere sa Sanaderovim BMW-om koju je otkrio Index.

Šute u HDZ-u

Podsjetimo kako je Index jedini pisao da je HDZ u posljednjih šest godina nabavio čak sedam skupocjenih BMW-a, uvijek registriranih na dvije identične tablice. Riječ je očigledno o vrlo unosnom poslu s automobilima, a ne zna se vraćaju li se po principu staro za novo ili, pak, ostaju unutar stranke.

Nakon osam pismenih upita, više razgovora s glasnogovornicom stranke Sunčanom Glavak te nekoliko telefonskih razgovora s uredom predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor iz HDZ-a još nam nisu dostavili odgovor vezan za nabavku automobila. Šutnja traje već tri mjeseca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara