U Istri za Uskrs boravi preko 33.000 turista

U Istri za Uskrs boravi preko 33.000 turista

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

OKO 33 tisuće gostiju koji borave tijekom Uskrsnog vikenda u Istarskoj županiji, trebali bi ostvariti više od 90 tisuća noćenja u tridesetak istarskih hotelijerskih kuća, u malim obiteljskim hotelima u priobalju i unutrašnjosti te u manjem dijelu otvorenih kampova, doznaje se u nedjelju u Turističkoj zajednici Istarske županije. 
 
Od inozemnih gostiju najbrojniji su Talijani, Austrijanci, Slovenci i Nijemci kojima su turističke zajednice istarskih gradova i općina ovog Uskrsa pripremile mnoštvo zanimljivih događanja i manifestacija na otvorenom diljem Poluotoka, doznaje se od direktora istarske turističke zajednice Denisa Ivoševića,
 
Prema podatcima najvećih istarskih hotelskih kompanija, u objektima Arena Hospitality Group, što je novi naziv nekadašnjeg Arenaturista, za uskrsni vikend očekuju oko 19 tisuća noćenja, što je gotovo deset tisuća noćenja više nego lani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
U Puli su otvoreni hoteli Park Plaza Histria i Brioni, turističko naselje Park Plaza Verudela i autokamp Arena Stoja, dok su u Medulinu otvoreni hoteli Park Plaza Belvedere i Medulin, turističko naselje Ai Pini te kampovi Arena Kažela, Arena Medulin i Arena Stupice".
 
Novigradski hotelijer Laguna u četiri dana Uskrsnih blagdana očekuju  više od sedam tisuća noćenja, od čega oko 4.000 noćenja u hotelima i 3.000 u kampovima. Za Uskrs su svoja vrata otvorila većina objekata Valamar Rivijere, kako u Istri, tako i na Krku i Rabu te u Dubrovniku dok iz rovinjske Maistre su za ovaj vikend najavili više od 19.500 turističkih noćenja.
Gostima će na raspolaganju biti deset čvrstih smještajnih objekata od kojih u Rovinju hoteli Monte Mulini, Lone, Adriatic, Eden, Amarin i Istra te naselje Amarin, a u Vrsaru hotel Pineta, apartmani Riva i naselje Belvedere.
 
Plava laguna očekuje oko 4.500 gostiju, koji će ostvariti oko 13.500 noćenja, dok će za vrijeme uskrsnih blagdana u Istraturistu biti otvoreni hoteli Melia Coral, Sol Garden Istra i Sol Umag te autokamp CampingIN Park Umag, a očekuje se više od osam tisuća noćenja, kažu iz TZ Istarske županije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara