UCJENJIVAČ IZ KRIM SAPUNICE

U iznudi s Leonom Lučićem sudjelovao i aktivni specijalac iz ATJ-a Lučko?

U iznudi s Leonom Lučićem sudjelovao i aktivni specijalac iz ATJ-a Lučko?
Foto/screenshot: Index/FaH/RTL

SLUČAJ navodnog ucjenjivača Leona Lučića, bivšeg policijskog inspektora i glumca u RTL-ovoj seriji Krim tim 2 koji je prije šest dana teško ozlijeđen u sukobu sa svojom žrtvom, mogao bi se, osim u blamažu, pretvoriti i u ozbiljnu policijsku aferu. 

Namjerili se na jače od sebe

Podsjetimo, poduzetnika od kojeg je Lučić navodno tražio 100 tisuća eura da ga izvuče iz tajne policijske istrage policija je pustila da sam ode na primopredaju novca naprasno prekinuvši akciju malo prije nego što se trebao sastati s ucjenjivačima. Oni su poduzetnika i njegovog prijatelja napali udarajući ih pištoljem pri čemu su jednom slomili ključnu kost, a drugi je zadobio potres mozga. Usprkos tome, poduzetnik, koji trenira borilačke vještine, i njegov prijatelj, bivši MMA borac, uspjeli su se obraniti te je Lučić teško ozlijeđen, a njegov kompanjon je pobjegao.

>> Otkrivamo sve detalje o ucjenjivaču iz Krim tima. Policija je sve uprskala

Pobjegao je aktivni specijalac iz Antiterorističke jedinice Lučko?!

Index iz dva pouzdana izvora doznaje da je taj koji je pobjegao navodno aktivni pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko. 

"Aktivni je specijalac, prije par godina je izvan službe sudjelovao u jednom incidentu na obali. Navodno je redario u fušu", rekao je Indexov izvor dobro upućen u ovaj slučaj.

Znakovita neslužbena reakcija MUP-a

U Ministarstvu unutarnjih poslova, pak, tu nam informaciju nisu mogli potvrditi ni demantirati.

"Tko god je od aktivnih bio samo u blizini - gotov je", neslužbeno su nam rekli. 

Lučićeva supruga radi u MUP-u

Index je dobio i potvrdu da je Lučićeva supruga zaposlena u Ministarstvu unutarnjih poslova, no prema svemu sudeći nije imala nikakve veze s ovim slučajem. Štoviše, doznali smo da radi na takvom radnom mjestu na kojem nema nikakav doticaj s istragama. 

Jesu li namjerno sabotirali akciju?

Ipak, toliko bivših i aktivnih djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova uključenih u pokušaj iznude mogli bi predstavljati ozbiljan problem za cijeli sustav, a bacaju i sasvim zanimljivo svjetlo na činjenicu da je zaprešićka policijska postaja traljavo odradila posao pri primopredaji novca poslavši poduzetnika u veliku opasnost. Ako ništa drugo, otvara sumnju da je cijela operacija namjerno sabotirana jer su u kriminal uključeni policajci, bivši i aktivni.

>> Priča o ucjenjivaču iz Krim tima postaje sve čudnija. Policija očito mulja

Policija poduzetniku: "Nazovi 192"

"Kada su prekinuli akciju, poručili su mu da nazove 192 kada se nađe s iznuđivačima. Dokazi za to se nalaze u mobitelu koji je zaplijenila karlovačka policija nakon sukoba", rekla nam je osoba bliska poduzetniku od kojeg je traženo 100 tisuća eura.

Lučićev odvjetnik Joško Reljić za Index je jutros izjavio da je njegov klijent nedužan i da nije organizator iznude. Odbio je reći više informacija dok njegov klijent ne bude ispitan. 

>> Odvjetnik Leona Lučića: Pišu se laži, on nije organizator

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara