U Jemenu 27 mrtvih u borbama vojnika i džihadista

U Jemenu 27 mrtvih u borbama vojnika i džihadista

Foto: Hina

U BORBAMA vladinih snaga i boraca al Kaide u Jemenu poginulo je 27 ljudi u novoj ofenzivi protiv džihadističke organizacije na jugoistoku te ratom zahvaćene zemlje, rekao je vojni dužnosnik.

Osmorica vojnika i 19 džihadista poginuli su u napadu na položaje mreže al Kaide na arapskom poluotoku (AQPA), blizu Moukalle, upravnog središta pokrajine Hadramouta, dodao je.

Po riječima generala Faraja al-Bahsanija, guvernera Hadramouta, vojska je od džihadista oslobodila dolinu Mesini, gdje se organizacija bila učvrstila, zapadno od Moukalle.

Taj je grad od 2015. do 2016. bio u rukama AQPA-e, nakon čega su ga oslobodile vladine snage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nova operacija

Specijalne snage su prije dva dana počele novu operaciju kako bi ćelije al Kaide potisnule iz dolina Mesini i Amed u toj pokrajini bogatoj naftom. U subotu su poginula dvojica vojnika.

Al Kaida je ojačala svoj utjecaj u Jemenu zahvaljujući kaosu nastalom zbog građanskog rata koji već više od tri godine pustoši tom zemljom.

U sukobu sudjeluju provladine snage koje vojno podupiru Saudijska Arabija i druge arapske zemlje te proiranski pobunjenici Houthi koji su osvojili velik dio teritorija, pa tako i prijestolnicu Sanu.

Rat u Jemenu odnio je više od 9200 života od početka intervencije arapske koalicije i prouzročio najgoru humanitarnu krizu u svijetu, ocjenjuje UN.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara