U Karlovcu počelo suđenje Walteru Wolfu

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Karlovcu je započelo suđenje Walteru Wolfu, javnosti poznatom iz afere Patria. Wolf se na sudu pojavio, jer ga se tereti za neovlaštenu prodaju poslovnih prostora nekadašnje Karlovačke industrije obuće (KIO), koja je nakon privatizacije dospjela u njegovo vlasništvo.

Kako prenosi Radio Mrežnica, Wolf je sucu rekao kako se ne osjeća krivim.

Podsjetimo, u optužnici protiv tog poznatog kanadskog biznismena slovenskog porijekla, navodi se kako je nekadašnjeg direktora KIO-a, Ivu Maglicu, nagovorio da 20 tisuća eura od prodaje dostavi na njegov račun, što je Maglica i učinio, u svibnju 2003. godine, kada je KIO već nekoliko mjeseci bio blokiran.

No, sumnjivi poslovi u KIO-u nisu jedina afera s kojom se Wolfa povezuje. Daleko je jače odjeknula afera Patria, u kojoj su se, osim Wolfa, našle još neke "velike ribe" - direktor te finske tvrtke, slovenski premijer Janez Janša te hrvatsko Ministarstvo obrane, na čelu s tadašnjim ministrom Berislavom Rončevićem. Svi oni su opovrgnuli navode o primanju mita i o umiješanosti u aferu, ali je finsko pravosuđe zatražilo Wolfovo pritvaranje.

I.M.
Foto: Riekmann

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara