u KRAŠIĆu završila smotra filmova o bl. alojziju stepincu te filmova vjerskog sadržaja

Druga smotra filmova vezanih uz život i djelo Blaženog Alojzija Stepinca i filmova vjerskog sadržaja, pod nazivom "U tebe se Gospodine uzdajem", završila je večeras na Trgu Blaženog Alojzija Stepinca, u Krašiću. L

U tri dana prikazano je osam dokumentarnih filmova, a umjetnički voditelj smotre, Miro Mahečić, najavio je da će iduće godine smotra prerasti u međunarodni festival vjerskog katoličkog filma, i to u organizaciji Fundacije za podizanje spomenika Blaženom Alojziju Stepincu, općine Krašić i Turističkog ureda Krašić, koji su organizirali i ovogodišnju smotru.

U sklopu nje, u četvrtak, prve večeri, prikazani su filmovi režisera Ninoslava Lovčevića "Uzničke godine" i režisera Miroslava Mahečića "Moćnik Blaženog Alojzija Stepinca".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U petak su također prikazana dva filma - i to o pokojnom kardinalu Franji Kuhariću "Kardinal vjere, ljubavi i pravde" u režiji Ninoslava Lovčevića, te film o svećeničkom zvanju "Bit ću svećenik" dvaju autora Miroslava Mikuljana i Srećka Segarića.

Večeras su pak prikazana četiri filma: "Primoštenski Jurlinovi dvori" Darka Dovranića, "Korčulanske bratovštine" Ljiljane Šišmanović, "Eufrazijeva bazilika" Bernardina Modrića i film "Budi volja tvoja" autora Mire Mahečića.

(Hina) vhor sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara