U kući uhićenog Hadžića pronađen eksploziv

U kući uhićenog Hadžića pronađen eksploziv

U TAJNOJ policijskoj akciji jučer je policija u BiH uhitila 35-godišnjeg Elvisa Hadžića iz Velike Kladuše, kojega je bosanskohercegovačka zadržala zbog sumnje da je umiješan u atentat na Ivu Pukanića i Niku Franjića. Hadžiću je određen jednomjesečni pritvor. Međutim, na tiskovnoj konferenciji u Ravnateljstvu policije glasnogovornik Krunoslav Borovec je kazao da ga hrvatska policija zasad ne dovodi u izravnu vezu s tim dvostrukim ubojstvom.

Novi mediji HRT-a neslužbeno doznaju da bi uhićeni Hadžić mogao biti osoba s fotorobota te kako se pretpostavlja da bi mogao biti i direktni izvršitelj atentata. Hadžić se još uvijek nalazi u kantonalnom tužiteljstvu u Bihaću koji bi trebao donijeti odluku o njegovu izručenju Hrvatskoj. Hadžić je od prije poznat policiji kao narkodiler i trgovac ljudima te kao osoba povezana sa srpskom mafijom.

Dnevni avaz javlja kako su Hadžića uhitili pripadnici Federalne uprave policije Unsko-sanskog kantona te kako je u njegovoj kući pronađen i eksploziv. Uhićeni Hadžić je sinoć priveden na kriminalističku obradu, nakon koje je predan Kantonalnom tužiteljstvu u Bihaću, koje će odlučiti hoće li biti predan hrvatskim vlastima. I RTV BiH javlja kako je u Hadžićevoj kući pronađena izvjesna količina eksploziva.

Na slučaju intenzivno radi i policija Republike Srpske

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi se zaštitila istraga, direktor Federalne uprave policije Zlatko Miletić nije želio opširnije govoriti o jučerašnjem uhićenju. Potvrdio je kako policija BiH surađuje s hrvatskom policijom te kako im u rješavanju slučaja atentata na Ivu Pukanića i Niku Franjića pomažu i informacije iz Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH. Sadržaj tih informacija je tajan pa Miletić o njemu nije želio govoriti.

Osim s policijom BiH, hrvatska policija intenzivno surađuje i s policijom Republike Srpske. To je jučer potvrdio glasnogovornik Ravnateljstva policije Krunoslav Borovec, ali i šef policije RS, Uroš Pena, koji je naveo kako je suradnja s hrvatskom policijom "svakodnevna, a ostvaruje se putem Interpola BiH i direktno".

"Trenutno vršimo određene provjere vozila i osoba koje su u vrijeme izvršenja tog kaznenog djela bile na prostoru Hrvatske. Provjeravamo i određene brojeve telefona pa ćemo vidjeti koje će daljnje mjere biti poduzimane", rekao je Pena.

I.M.
Foto: Index/Novi mediji HRT-a

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara