U Lici pada snijeg

NA PODRUČJU Ličko-senjske županije, te na a području Sinja i Vrlike pada gust snijeg i promet se zbog zimskih uvjeta odvija otežano i usporeno, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Na području Like je najviše novog snijega, 10 do 15 centimetara, palo, prema podacima županijske prometne policije, na području Plitvica i Korenice. Na ličkoj magistrali kod Pećana na kolniku se zaustavilo nekoliko teških kamiona. Na to područje upućeni su strojevi zimske službe iz Korenice. Snijeg pada i na širem području Gračaca, ali za sada ne uzrokuje teškoće i zastoje u prometu prema Kninu i Obrovcu - doznaje se u Policijskoj postaji Gračac.

Ima ugaženog snijega na kolniku, no za sada prometuju sve kategorije vozila ali uz obaveznu uporabu lanaca na pogonskim kotačima, javlja HAK. U tijeku je čišćenje i posipanje.

Uporaba lanaca na pogonskim kotačima za sva vozila obavezna na slijedećim cestama: D1 Drež. Selište-Plitvice-Klapavice, D 25 Korenica-Lički Osik, D 217 G. Vaganac-GP Ličko Petrovo Selo, D 504 Prijeboj-L.P.S., D 522 Udbina-Lovinac, D 52 Špilnik-Vrhovine-Borje i D42 Koranski most-Saborsko.

U Gorskom Kotaru snijeg povremeno pada na području Delnica.

Magla smanjuje vidljivost na 100 metara na D3 Breznički Hum-Sveta Helena-Ivanja Reka a gušća je na dijelu D1 Krapina-Gubaševo-Jankomir, te na širem području Varaždina i Zaboka, gdje smanjuje vidljivost na svega 50 m.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na dionicama ceste D1 Gračac-Knin i ceste D27 Gračac-Prezid, te na cesti D3 kroz Gorski Kotar, mogući odroni kamenja i zemlje.

Županijska cesta Kutjevo-Orahovica zbog klizišta je zatvorena za vozila iznad 5 tona.

Danas se od 11 do 14 sati betonira pješačka konzola na istočnoj strani mosta Sava kraj Zaprešića pa će promet ići naizmjence, jednom trakom uz semafore. Mogući su kraći zastoji.

Na graničnim prijelazima u putničkome prometu nema duljih čekanja. Na graničnom prijelazu Bajakovo kolona teretnih vozila duga je oko kilometar i pol.

Trajekti plove po plovidbenom redu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara