U Nedelišću otkriveno spomen-obilježje hrvatskim braniteljima

U SKLOPU proslave Dana neovisnosti, u Nedelišću, blizu Čakovca, danas je otkriveno spomen-obilježje hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu.

Predsjednik Općinskog vijeća Mladen Horvat rekao je na otvorenju kako je općina Nedelišće tako željela odati počast onima koji su za neovisnost i slobodu Hrvatske nesebično dali život.

Naime, spomen-obilježje podignuto je na poticaj udruga proisteklih iz Domovinskog rata, a gradnju je financirala općina.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

S područja Nedelišća u Domovinskom rata poginuli su branitelji Zoran Kirić, Antun Mutvar, Božidar Košir, Željko Đunđuš i Srećko Ernoić.

"Hvala neće biti dovoljna ako poput poginulih branitelja ne budemo biti složni i jedinstveni u obrani krvlju plaćenog suvereniteta, slobode, neovisnosti i izgradnje demokratske države", rekao je predsjednik nedelišćanskoga Općinskog vijeća Mladen Horvat.

Spomen-obilježje postavljeno je ispred općinske zgrade, blagoslovio ga je mjesni župnik, velečasni Nikola Samodol, a svečanost su prigodnim programom uveličali pripadnici 2. gardijske brigade iz Varaždina i članovi počasne postrojbe Zrinske garde iz Čakovca.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara