U procesu protiv Karadžića danas saslušanje predstavnika šest država

U procesu protiv Karadžića danas saslušanje predstavnika šest država

Tekst: Z.J.
Foto: AFP

NA STATUSNOJ konferenciji u procesu protiv Radovana Karadžić će danas na Međunarodnom sudu za ratne zločine na području bivše Jugoslavije započeti saslušanje predstavnika šest država.

Sudsko vijeće Haškoga suda je na statusnu konferenciju pozvao predstavnike BiH, Hrvatske, Njemačke, Francuske, Nizozemske i Irana koji će se pred Vijećem očitovati o Karadžićevim tvrdnjama da su sve te države, posredno ili neposredno, sudjelovale u ratu u BiH.

Sudsko vijeće je Italiju, za koju se isprva predviđalo sudjelovanje na statusnoj konferenciji, obavijestilo da nema potrebe dolaziti, jer Karadžić još uvijek nije spreman postavljati pitanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši čelni čovjek bosanskih Srba Radovan Karadžić je više od 30 država koje su sudjelovale u mirovnim misijama u BiH, optužio da su na različite načine podržavale bošnjačke vojne trupe.

Suđenje Karadžiću se nastavlja 1. ožujka.

Karadžić je optužen za genocid nad nesrpskim stanovništvom za vrijeme rata u BiH između 1992. i 1995. godine. Uhićen je u Beogradu 2008. godine nakon 12 godina koje je proveo u bijegu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara