U promet puštene nove cijevi tunela Sv. Rok i Mala Kapela, stare cijevi privremeno zatvorene

HRVATSKE AUTOCESTE (HAC) jutros su u promet pustile "nove" cijevi dvaju najduljih tunela u Hrvatskoj, Mala Kapela i Sveti Rok.

"Stare" cijevi, koje su do danas služile za odvijanje jednotračnog dvosmjernog prometa, privremeno su zatvorene kako bi bile prilagođene jednosmjernom dvotračnom prometu vozila. Pored toga stare cijevi će biti opremljene poboljšanim sustavom ventilacije.

U HAC-u doznajemo da su nove cijevi u promet puštene u šest sati ujutro. Promet starim i novim cijevima, čime će biti omogućen dvotračni jednosmjerni promet u svakoj od cijevi, trebao bi biti uspostavljen najkasnije do turističke sezone.

Nakon završetka radova brzina vožnje kroz tunele bit će 100 kilometara na sat (sada je 80 km/h). Obje cijevi tunela Sveti Rok povezane su sa četiri sigurnosna prolaza za vozila i 15 prolaza za pješake, a u Maloj Kapeli bit će šest prolaza za vozila i 14 za pješake.

Ukupna ugovorena vrijednost radova građenja, opremanja, nadzora i premazivanje bojom obloge tunela za oba tunela iznosi 721.932 milijuna kuna.

R.I.
Foto: Jure Mišković / Cropix

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara