U SAD-u baka i majka dvije godine držale dječaka zatočenog

Tekst: I.Ka.
Foto: Ilustracija (AFP)

BAKA i majka dvije su godine u američkom gradu Bentonu držale zatočenog šestogodišnjeg dječaka u bakinoj kući, u skučenom prostoru iza zida. Dječak Richard Chekevdia koji će uskoro navršiti sedam godina, dvije godine je proveo u izolaciji u bakinoj kući, a kada bi im dolazili gosti, baka i majka bi ga zatvarale u malen prostor iza zida garderobnog ormara veličine perilice za rublje.

2007. godine dječakova majka optužena je za otmicu djeteta i otada traje potjera za njom, prenosi Associated Press. Prošle godine dječakova baka izjavila je za lokalne novine kako ne zna gdje se nalaze, ali da su morali pobjeći od dječakovog oca koji ga je seksualno zlostavljao. Nakon što je policija dobila nalog i pretražila kuću pronašli su blijedog dječaka u malenom prostoru iza zida veličine perilice za rublje, u donjem rublju i majici. Nakon što su ga pustili van trčao je po dvorištu i veselio se kao da nikada nije bio na slobodi.

Richardovo stanje je dobro što je u jednu ruku i neobično zbog vremenskog perioda kojeg je proveo u izolaciji. Otac, bivši policajac jako se obradovao sinu i odmah zatražio skrbništvo koje su mu i omogućili. Dječakova majka je osuđena za otmicu, a baka za pomaganje i poticanje zločina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara