U Varaždinu predstavljen program prekvalifikacije viška zaposlenika MORH-a

OD 235 DJELATNIKA Ministarstva obrane koji su bili zaposleni u 6. zbornom području HV-a, koliko ih je proglašenom viškom, 70 ih je otišlo u profesionalnu mirovinu, a ostali su još u sustavu Ministarstva, te će im se ponuditi program prekvalifikacije i usavršavanja kako bi se pripremili za civilni posao.

Ministarstvo je pripremilo Program tranzicije i zbrinjavanja izdvojenog osoblja, pod nazivom SPECTRA, koji je danas u Varaždinskoj županiji predstavio Zvonimir Popović, voditelj mobilnog tranzicijskog tima Zagreb Ministarstva obrane.

Cilj je programa, kazao je Popović, "izdvojenom osoblju pružiti priliku za zaposlenje i uspješnu tranziciju u civilno društvo".

U sklopu programa održavat će se tranzicijske radionice, pojedinačna savjetovanja, profesionalno osposobljavanje, a izdvojenom osoblju pružit će se i pomoć pri pronalaženju posla te zapošljavanje u tvrtkama koje su u vlasništvu MORH-a ili onima koje s njima posluju, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Za ostvarenje programa ukupno je planirano oko 222 milijuna eura, a Ministarstvu je na taj način cilj zaposliti do 600 ljudi.

Uspjeh programa ovisit će i o razumijevanju i pomoći lokalne zajednice, rekao je Popović.

No, varaždinski župan Zvonimir Sabati rekao je da je to teško očekivati, s obzirom na loše gospodarske prilike pojedinih gradova i općina Varaždinske županije.

(Hina) mzag sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara